Подуването на корема и болките в стомаха могат значително да намалят сексуалната активност или тотално да тушират жаждата за любов. Ето защо е толкова важно по време на среща и пред нея да внимавате какво ще консумирате заедно с половинката си било то в ресторанта, или у дома на свещи. Затова, ако искате наистина да прекарате една възхитителна и незабравима романтична вечер с любимия човек, уверете се преди това, че тези продукти няма да се озоват на вашата маса.

Пържени картофи

Самите картофи са достатъчно добре смилаеми. Но олиото, в което се пържат, може да предизвика неприятна реакция в организма. Факт е, че мазнините отнемат време, за да се освободят от стомаха, в резултат на което чувстваме тежест. Някои учени дори твърдят, че поради такъв тип ястия при мъжете либидото намалява. Сред тях безспорно попадат и пържените картофи. Ако все пак сте фен на картофите, по-добре си ги сварете с малко масло или ги изпечете на фурна. Подправките са въпрос на избор.

Зеле

Брюкселско зеле, карфиол, броколи – всяко зеле причинява образуване на газове. Опитайте се да не използвате този продукт под никаква форма в деня преди романтичната вечер или по време на нея. Заменете зелето със зелена салата, подправена с малко винен оцет и зехтин, това също е вкусно!



Пържола

Червеното месо също провокира образуването на газове. Организмът реагира по този начин след преяждане с протеини, които незабавно навлизат в дебелото черво и предизвикват ферментационния процес. Тъй като пилето и пуйката са лесно смилаеми, най-добре е да изберете ястия с птици.

Пица

Пшеницата е основната съставка в тестото за пица и причинява подуване, особено когато се комбинира със сирене. Ако харесвате италианската кухня, заложете на паста с доматен сос. Можете да добавите пиле и да се опитате да избягвате сиренето. Също така е нежелателно да добавяте кремообразен сос, тъй като тежката сметана съдържа много мазнини, които ще отнемат дълго време за смилане.



Газирани напитки

Мехурчетата в тези напитки могат да направят стомаха ви наистина забавен. Подуването и оригването са най-малките възможни проблеми. Пък и добре знаете, че захарта и допълнителните калории в газираните питиета също не са полезни за вас и вашата фитура. Затова е по-добре да ги замените с нещо по-безобидно – например студен чай, натурален сок или плодов шейк.

Сладолед

Почти всички търговски млечни десерти съдържат изкуствени подсладители като захарин или сорбитол, които имат слабително действие. Така че не трябва да бъдете твърде лакоми за сладкиши. Ако искате да изненадате избраника си, по-добре му пригответе домашен сладолед, украсете го с плодове и шоколадови чипове.



Наденичка и бекон

Както казахме вече, мазното месо увеличава риска от киселини и други храносмилателни проблеми. Това важи с пълна сила и за колбасите. Освен това тези продукти предизвикват силна жажда заради високото си съдържание на сол. Готови ли сте да се осмелите да експериментирате? По-добре заложете на домашно приготвена пилешка наденица.

Бисквити

Вредните химикали, открити в много търговски бисквитки, пречат на производството на основни хормони. Същият съвет като при някои други продукти по-горе – направете бисквитките сами, и то не с растително масло, а със зехтин.

Хот-дог и хамбургери

Тези висококалорични ястия включват месо с ниско качество и химически добавки, които провокират възпалителните процеси в организма и причиняват хормонални смущения. След такава вечеря вашият партньор е по-вероятно да не да ви хвърли в леглото, а да ви се оплаче от дискомфорт.

Алкохолни коктейли

По време на романтичната си вечеря в никакъв случай не прекалявайте със силни алкохолни напитки. Големите количества погълнат алкохол не само ще ви напият, но и ще намалят значително либидото, а също и ще предотвратяват производството на хормона тестостерон в точното количество. А това определено не е включено във вашите планове!

Четете още: Здравословни секс храни