Елън Пейдж с първо интервю, откакто смени пола си и от жена стана мъж

Елиът Пейдж, който само допреди няколко месеца всички познавахме като Елън Пейдж, даде първото си интервю като представител на силния пол.

34-годишният актьор сподели любопитни неща около себе си и темата за трансджендърите пред британското списание „Тайм“.

View post on Instagram
 


„С дълбок респект към тези, които дойдоха преди мен, благодарност към тези, които ме подкрепяха и огромна загриженост към поколението трансмладежи, които трябва да защитаваме, ви моля да се присъедините към мен и да се преборим с антитрансзаконите, омразата и дискриминацията във всичките ѝ форми“, призова Елиът.

Припомняме, че на 1 декември 2020 г. Пейдж взриви медиите с новината,, която сподели пред последователите си Туитър и Инстаграм, че е трансмъж и името му е Елиът.

View post on Instagram
 


Канадският актьор обясни пред изданието, че като привилегирован благодарение на известността си, се чувства длъжен да помогне на всеки, чиято полова идентичност не отговаря на телесния им пол. Към момента той вече е залят с куп предложения, свързани с роли на трансмъже и дори на биологични мъже.

По времето когато Елиът се представяше още като жена и се наричаше с рожденото си име Елън, получи номинация за „Оскар“ за ролята си във филма „Джуно“. Тогава кинолентата постигна огромен комерсиален успех и спечели благоразположението на критиците.

Познаваме Пейдж и от превъплъщението ѝ в образа на Ваня Харгрийвс от популярния през последните години сериал „Академия Чадър“.

Към ден днешен Елиът снима третия сезон, но разкрива, че не всичките му колеги са свикнали с новата му визия, както и че немалка част от тях се обръщат към него със старото му име - Елън.

Елиът е категоричен, че за нищо на света няма да се откаже от актьорската кариера. „Развълнуван съм да продължавам с актьорската игра сега, когато вече съм този, който съм в това тяло. Без значение какви са изпитанията и трудните моменти, нищо не може да се сравни с начина, по който се чувствам сега“, категоричен е той.

Изгаряме от любопитство да видим как все пак ще се развие кариерата на талантливия Пейдж като мъж. Успокоява ни фактът, че талантът му безспорно е доказан, а и сме сигурни, че трансформацията определено ще провокира още по-голям интерес към него.

Малко след като Елън оповести на всеослушание, че вече е Елиът, актьорът се раздели със съпругата си. С танцьорката Ема Портнър той сключи брак през 2018 г.



Лесбийските си наклонности Пейдж разкри през 2014 г., заявявайки в медийното пространство думите: „Уморих се да се крия и се уморих да лъжа, като избягвам директния отговор“.

Четете още: Актриса смени пола си: Ето първата снимка на Елън Пейдж като мъж!