От днес в Александровска болница се подновява най-рано ваксинирането срещу COVID-19. Стартът е в 8:30 ч. сутринта, съобщиха от лечебното заведение. Използва се ваксината на AstraZeneca, във фургона пред бариерата на болницата.

Ще бъдат ваксинирани желаещите, регистрирани в електронния регистър, определени за 19 март, както и пропуснали имунизацията заради спирането на ваксината.



В "Пирогов" имунизацията в петък се подновява от 10:00 ч., също с препарата на AstraZeneca. Ваксинирането ще бъде в два пункта, разположени в болницата и в други два пункта, разположени в медицинския център към лечебното заведение. Ще се приемат всички, които имат онлайн записани часове за периода 12-19 март. За онлайн записаните пунктовете ще работят и в събота и неделя.

И Ваксинационният център на УМБАЛ „Св. Анна“ в София подновява имунизацията от 10:00 ч., съобщиха от болничното заведение. Ще се прилагат дози от препарата на AstraZeneca.

Осигурени са два ваксинационни екипа. Екип 1 ще обслужва гражданите, които са си записали ред за същия ден, 19 март. Екип 2 ще обслужва гражданите, които са се записали за предишни дати, но са пропуснали реда си, поради временното спиране на ваксинирането.