Автор
Woman.bg

Дарин Ангелов: Щастлив баща, достоен партньор, любим актьор и една специална тайна, която...

Дарин Ангелов е един от талантливите млади актьори, които можем да гледаме на сцената. Завършил е НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” през 2004 г. в класа на проф. Стефан Данаилов, а от 2002 г. е част трупата на Народен театър “Иван Вазов”. Играе в постановките ”Зимна приказка”, “Хамлет”, “Животът е прекрасен”, “Опит за летене”, “Когато гръм удари”. Можете да го гледате още в “Хъшове”, “Дон Жуан”, “Чаровно лято с всичките му там неприятности”, “Лисичета” и “Вуйчо Ваньо”. Поканихме го да се включи в нашия проект с HBO "Какво ще гледаме довечера", за да ни сподели какво обича да гледа той и дали е запален киноман или...

-Здравей, благодарим ти, че се включи в нашия бутиков проект, посветен на сериалите. Ако говорим за ролите и живота, коя е ролята, която ти е най-приятно да заемаш? На професионалист, на приятел, на пътешественик? Къде се чувстваш най-вече себе си?

- За мен ролята като такава е свещена, защото чрез нея аз играя до себеотрицание с цел да осъществя контакт с емоциите на зрителя. Не обичам житейските събития и отговорности да ги сравнявам с роли. Истинският живот не бива да се играе, а трябва да се живее, а най-истински моя живот го правят дъщеря ми и съпругата ми. И в този ред на мисли, в живота най-добре и спокойно се чувствам, когато съм баща и достоен съпруг. Само тогава мога да се наслаждавам пълноценно на пътешествия, на приятели и отговорните си професионални ангажименти.

View post on Instagram
 

- Ако си представим живота ти като един сценарий, а днес имаш възможността да се срещнеш с човека, който е писал сцените за него, какво би му казал? Как можа да напишеш това? Или?

- Аз намирам живота си за доста пъстър и пълноценен, така че един ден, когато се срещна със сценариста на моя живот, бих му казал само: БЛАГОДАРЯ ТИ.

- Вярваш ли в магията на киното и коя е твоята лична магия, свързана с това да се отпуснеш пред телевизор или с таблет в ръка и да си пуснеш нещо любимо?

- Ако не вярвах в магията на киното, нямаше да се занимавам с тази професия. Разбира се, че вярвам, и то не само в магията на киното, ами и в тази на театъра, на балета, на изкуството като цяло. Изкуството е магията, която ти поднася истината за живота. Относно моята лична, със сигурност първо я търся в театрите, в киносалоните, в концертните пространства, в галериите и когато нещо ме развълнува истински, естествено ми става любимо, а като такова не ми трябва много, за да си го пусна пак на малък екран и да му се наслаждавам пак, и пак, и пак.

- Хайде да те предизвикаме да ни кажеш нещо честно. Какви жанрове предпочиташ и какви сюжети те докосват или разтоварват. Сподели, например, своя топ 5 сериали от HBO GO с читателите ни...

- Напълно честно отговарям. Любими са ми сълзливите сюжети, онези, които си игрят с емоциите на зрителя. Любов, междуличностни взаимоотношения. Онези сюжети, които ти задават въпроси, а не ти предлагат отговори на готово. Може би точно затова не харесвам филми с герои със свръхестествени сили и безсмислено много специални ефекти. Сега ще ме обявите за престъпник (смее се), но аз не съм гледал дори "Игра на тронове". От HBO гледам предимно анимационните филми заедно с дъщеря ми.

View post on Instagram
 

- Как така не си гледал "Игра на тронове", наистина е престъпно :) Ние сме луди по това да можем да гледаме стрийминг където и когато поискаме. А ти?

- Много рядко ми остава време за стрийминг гледане за жалост, а да знаеш само как искаааам!

- Сега е най-уютното време за гледане вкъщи. Какво си набелязал за гледане в HBO GO и защо е привлякло вниманието ти?


- Много са нещата, които са ми привлекли вниманието и чакат да ги изгледам. Както от професионална, така и от чисто любителска гледна точка. Предимно големи филми като "Жокера", "Форест Гъмп" и много други. Филми, които съм гледам по няколко пъти вече, но не ми омръзват.

- Обръщаш ли внимание на играта в сериалите и имаш ли вдъхновяващи роли на актьори?

- Естетвено, че обръщам внимание. Актьорът гледа филм много по-различно от обикновения зрител и тъй като актьорската професия е занаят, и както всеки занаят и актьорският се краде. Изключително много са изпълненията, които харесвам, и от които търся вдъхновение. Няма да стигне да ги изредя.

- Актьорската професия има един ореол, но хората не си дават сметка колко труд стои зад изграждането на един образ. Какво ти носят и какво ти взимат ролите в театъра и в сериалите? Ако сега ти изпратят покана за кастинг в HBO сериал какъв образ би искал да пресъздадеш?

- Работата е наистина ужасно тежка и сложна. Защото отговорността е огромна. Зрителят разчита да бъде развълнуван и ти си длъжен да го направиш, каквото и да ти отнема това. И той не е длъжен да вижда тежестта на професията. Когато зрителят е доволен от видяното и задоволил желанието си да дойде на театър или кино, значи сме свършили добре работата си. А относно каква роля... Никога не съм мечтал за конкретна роля. Всяка роля крие своите предизвикателства и събужда в мен любопитство да я разнищя докрай. Да успееш да изживееш всевъзможни ситуации си е привилегия.

- Как всички ние можем да подкрепим изкуството в днешната обстановка?

- Можем да подкрепим изкуството като си осигурим достъп до него по легален начин. Само тогава качеството и удоволствоето ще е най-плътно и пълноценно.

_______________________________________________________________________________________________________________

*Съветът на woman.bg;

По повод предпочитанията на Дарин за романтични и сълзливи сериали, ние веднага бихме му препоръчали “Бягай“, „Стюардесата“ и „Момичета“.

Понеже нашите любими мъже не са точно като него, оставяме ги в хола пред телевизора, а ние сме в кухнята и гледаме "Отмяната" (ама всички епизоди) на ай пада. Пък каквото ще да става. Добрата новина е, че какъвто и мъж да си си избрала по HBO GO "дават" винаги точно това, което ти се гледа и то на устройството, на което ти е най-удобно. Малко нощно кино под завивките в хижата? Защо не, стига да имаш телефон под ръка и добър Интернет.

(в материала има продуктово позициониране)