Автор
Кристина Кирова

Един горчив рожден ден - Джон Траволта отбеляза първия празник на дъщеря си след смъртта на съпругата си (снимка)

Джон Траволта, Кели Престън и децата им Ела, Джет и Бенджамин някога бяха едно щастливо семейно. Едно от малкото холивудски такива, в които цареше единствено любов и уважение, без излишна суета и показност. Днес обаче животът е много по-различен в дома на семейство Траволта. 12-ти юли 2020 г. сложи край на щастието и постави началото на труден и горчив живот... Това е датата, на която Кели Престън - обичаната актриса, съпруга и майка си отиде от този свят след тежка 2-годишна борба с рака.

Новината за смъртта на Престън бе истински шок за света, тъй като двамата с Джон решили да не оповестяват страшната диагноза, а единствено да се борят с коварната болест. Но уви - съдбата реши друго, а легендарната чаровна усмивка на Траволта слезе от лицето му, може би завинаги. И въпреки тъгата, която се чете в очите му, днес той продължава напред и изпълнява пожизнения си дълг - да бъде баща и най-силната опора за децата си. Сам, без подкрепата на Кели, за която бе женен почти 30 години.

След като на 18-и февруари актьорът посрещна първия си рожден ден след смъртта на съпругата си, през уикенда отбеляза и друг личен празник. Рождения ден на дъщеря си Ела, която вече е невероятна, 21-годишна красавица със светло бъдеще. Джон Траволта показа, че е истински горд татко, като сподели мило послание към порасналото си момиче в социалните мрежи:

View post on Instagram
 

"Честит 21-ви рожден ден на най-красивото и мило човешко същество, което познавам. Татко те обожава".

Към публикацията актьорът е споделил и снимка на дъщеря си, която по всичко личи, че е наследила харизмата му. Също така чаровната Ела е избрала и да върви по стъпките на звездните си родители, като вече има няколко роли в успешни холивудски продукции зад гърба си. И ако Кели Престън можеше да бъде до нея в този момент, със сигурност щеше да се гордее с постиженията ѝ.

Джон и Кели несъмнено бяха сред малкото звездни двойки, чиято любов никога не е била забърквана в медийни скандали. Хармоничната им връзка продължи десетилетия и изпълниха безпогрешно брачния си обет - заедно, докато смъртта ги раздели. На 12-ти юли 2020 г. Траволта съобщи за смъртта на своята любима в социалните мрежи и отправи последното си послание към нея със следните думи:

View post on Instagram
 

„С натежало сърце ви съобщавам, че моята прекрасна Кели загуби битката с рака. Тя се бори смело, имаше огромна подкрепа“, написа Джон в своя Инстаграм профил. И благодари на лекарите и сестрите от Центъра за борба с рака „Андерсън“. „Любовта и животът на Кели винаги ще останат в сърцата и паметта ни. Сега трябва да бъда опора за децата си, които загубиха своята майка, затова ни извинете, ако не чуете нищо от нас за известно време“.

Четете още: Гришо лъже, че е Брад Пит - ето защо