Страхотно домашно лакомство за всеки празник. Със сигурност ще останете очаровани, вие, близките ви и най-вече децата! С любов от нас - Лора и Стоян, за вас и вашите близки.
Време за приготвяне: 1 час (и време за охлаждане)
Необходими продукти за 20 бр.:
150 г кокосови стърготини
20 г шамфъстъци
200 г черен шоколад
150 г пудра захар
80 г крем сирене
2 с. л. краве масло (със стайна температура)
2 с. л. кокосово масло
1 щипка сол
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Маслото, крем сиренето и разтопеното кокосово масло се разбиват с миксер. Малко по малко се добавя пудрата захар.
Поръсват се с ванилията, солта и кокосовите стърготини и се разбърква много добре. Сместа се прибира в хладилник за 30 минути.
След като се охлади, от нея се оформят „яйца“ (около 20), като във всяко се слагат по 1–2 шамфъстъка. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене.
Прибират се във фризер за минимум 45 минути. Шоколадът се разтопява на водна баня. Кокосовите „яйца“ се заливат с него.
Поръсват се с кокосови стърготини или накълцани ядки.
Охлаждат се и се сервират.