Днешното ни предложение е чудесна салата с вкус и аромат на пролет, която ще внесе свежест в менюто ви. За да я приготвите много бързо, използвайте специалния Kuehne Дресинг Joghurt, който ще добави финалните щрихи към апетитното предястие.

Време за приготвяне: 20 минути

Необходими продукти за 4 порции:


4 връзки див чесън

3 малки краставици

1/2 глава червен лук

2 яйца

1 домат

40 г лешници

1 багета

зехтин „Екстра върджин“ за поливане

сол на вкус


за дресинга:

4 с. л. кисело мляко

4–5 стръка копър

4 с. л. зехтин

сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:

1. Дивият чесън се измива и се подсушава в центрофуга. Наситнява се и се слага в купа, заедно с нарязания наситно лук.

2. Краставиците се обелват и се нарязват на ситни кубчета, доматите се нарязват по същия начин и се слагат в купата при левордата. Яйцата се сваряват за 8 минути в подсолена вода, след това се обелват и също се нарязват на кубчета.

3. Багетата се нарязва на кубчета и се слага в тава. Залива се със зехтин, посолява се и се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 6 минути.

4. В купа се смесват се смесват кисело млякото, наситненият копър, сол, черен пипер и зехтина. Разбива се с телена бъркалка.

5. Към салатата се слагат кротоните и се залива с дресинга.

6. Оставя се да престои за 4–5 минути и се сервира с натрошените лешници и яйцата.