Днешното ни предложение е чудесна салата с вкус и аромат на пролет, която ще внесе свежест в менюто ви. За да я приготвите много бързо, използвайте специалния Kuehne Дресинг Joghurt, който ще добави финалните щрихи към апетитното предястие.
Време за приготвяне: 20 минути
Необходими продукти за 4 порции:
4 връзки див чесън
3 малки краставици
1/2 глава червен лук
2 яйца
1 домат
40 г лешници
1 багета
зехтин „Екстра върджин“ за поливане
сол на вкус
за дресинга:
4 с. л. кисело мляко
4–5 стръка копър
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Дивият чесън се измива и се подсушава в центрофуга. Наситнява се и се слага в купа, заедно с нарязания наситно лук.
2. Краставиците се обелват и се нарязват на ситни кубчета, доматите се нарязват по същия начин и се слагат в купата при левордата. Яйцата се сваряват за 8 минути в подсолена вода, след това се обелват и също се нарязват на кубчета.
3. Багетата се нарязва на кубчета и се слага в тава. Залива се със зехтин, посолява се и се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 6 минути.
4. В купа се смесват се смесват кисело млякото, наситненият копър, сол, черен пипер и зехтина. Разбива се с телена бъркалка.
5. Към салатата се слагат кротоните и се залива с дресинга.
6. Оставя се да престои за 4–5 минути и се сервира с натрошените лешници и яйцата.