Това е едно ястие, по рецепта, вдъхновена от гръцката кухня. И така:

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути
Необходими продукти за 8 порции:


1 агнешка плешка (около 2 кг)
500 г букатини (паста за пастицио)
2 консерви домати на кубчета (по 400 г)
250 мл червено вино
50 г краве масло
1/2 малка глава лук
3 връзки пресен лук
1 връзка пресен джоджен
1/2 връзка магданоз
1–2 скилидки чесън
1 с. л. червен пипер
1/2 с. л. мед
30 мл олио
сол и черен пипер на вкус

За бульона:
костите от месото
1 морков
1 глава лук
1 стрък стеблена целина
1 дафинов лист
сол на вкус

За соса „Бешамел“:

100 г краве масло
100 г брашно
1 л прясно мляко
3 жълтъка
200 г кашкавал от овче мляко
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

За сервиране:
микс от зелени салати

Начин на приготвяне:
Месото се обезкостява и се смила в месомелачка с едрата решетка. Костите се слагат в тенджера и се заливат с вода. Добавят се нарязаните на едро морков, лук и целина. Овкусява се с дафиновия лист и сол. Кипва се и се вари, докато се получи хубав бульон. Старият лук се наситнява и се запържва в олиото и маслото. Добавя се смляното месо и се пържи, докато стане на трохи и се започне да се карамелизира. Налива се виното и се готви, докато се редуцира. Наливат се доматите и около 300 мл от агнешкия бульон. Овкусява се с мед, червен пипер, сол и черен пипер.

Вижте отново рецептата тук: