Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Старата любов се връща в живота ви: 5 правила за обич по време на ретрограден Меркурий

Не позволявайте на любовния си живот да се излезе извън контрол, докато Меркурий пътува назад в знак Близнаци от 29 май до 22 юни! Този период дава възможност за преосмисляне на вашите взаимоотношения и мисловни процеси и да видите как начинът на общуване влияе върху качеството на вашите връзки с другите.
При ретрограден Меркурий (MRx) може да бъде труден период за романтика, изпълнен с неправилна комуникация, аргументи и забавяне в областта на взаимоотношенията. Любовта е достатъчно трудна и когато Меркурий не е ретрограден, но сега не трябва да се оставя (MRx) да саботира любовния ви живот.
Ето 5 съвета, които могат да помогнат нещата да преминат по-гладко:

1. Отложете запознанствата в този период
Не е за предпочитане да установявате нови запознанства, да започвате нови връзки. Представата за човека няма да съответства на действителността и след периода на ретроградност може да се разделите, когато прозрете, че нещата не са такива, каквито са ви изглеждали. Хората не са това, което изглеждат по време на MRx.
Първа среща по време на Меркурий Ретрограден никога не е добра идея, защото не е лесно да се комуникира и има твърде много възможности нещата да се объркат. Ако сте влюбени, изчакайте да предложите среща, докато Меркурий не тръгне директно.

2. Бъдете по-търпеливи с партньора си
Меркурий е планета на комуникациите. В отношенията могат да се явят проблеми, да възникнат недоразумения, взаимно да не се доразберете за час, за среща. Склонност да се интерпретират думите и постъпките на другите по различен и неправилен начин. Често се казва едно, а се разбира друго. Осъзнайте, че сега по-трудно се стига до разбирателство, така че не си правете заключения и не се обиждайте, ако любимият човек ви каже нещо погрешно. Ако се карате и решите да скъсате през това време, нищо чудно да се съберете веднага, след като Меркурий тръгне директно (но не разчитайте 100%). Не вземайте важни решения относно връзката си, защото после може и да съжалявате.

3. Не се женете по време на Ретрограден Меркурий!
Нещата трудно се получават по време на MRx. Много са факторите, които ще попречат на успеха на самата сватба, но също обещанията, направени по това време, не винаги се спазват. Обичайно браковете, които се сключат през такъв период са недълготрайни и с времето се разпадат. Най-често се стига до раздели. Има много примери за това.

4. Използвайте това време, за да се сдобрите
Меркурий Ретрограден е много добро време да се върнете и да поправите грешки или да се помирите с хора, ако сте скарани. Това е така, защото MRx ни принуждава да размишляваме върху нещата, които сме направили, което помага да се освободят натрупаните недоволства. Ако имате желание да се сдобрите с някого през това време - това се отнася за приятели и за любими хора – давайте смело напред и заровете томахавката!

5. Погледнете назад
Ако си мислите за някой, когото някога сте обичали, това е чудесно време да го откриете или просто да посетите някое специално място, където някога сте били. Меркурий Ретрограден е идеалното време за размисъл върху любовта и не само това, но и може дори да ви помогне да възпламените искрите с бившата си любов! Ако имате изгубена любов, за която съжалявате, давайте, обадете се. Сега е времето да си върнете бившите, стига да не са вече обвързани и да са продължили живота си напред!