Кметица от Швеция стана шофьор на боклукчийски камион

Бившата кметица на втория по големина град в Швеция - Гьотеборг, предприе неочакван завой в кариерното си развитие и от сферата на политиката се премети в тотално друга област.

Ан-Софи Хермансон управлява втория по големина град в Швеция до 2018 г. През същата година, за разлика от други свои колеги, които до днес ръководят успешни корпорации, тя слага край на политическата си кариера.

Три години по-късно 56-годишната Хермансон е забелязана да паркира камион за... боклук към фирмата за сметосъбиране Renova. Или с други думи някогашната кметица на Гьотеберг е сменила попрището си с това на шофьор на боклукчиски камион.

"Понякога хората ме питат какво правя тук, но това е добро решение за мен. Трябва да плащам наем", казва Хермансон и добавя, че в края на деня е доста уморена, но обичала работата си.

Хермансон е получила свидетелството за управление на камион още на младини по съвет на баща си.

Родена на остров Тьорн през 1964 г., Хермансон започва работа във Volvo на 19-годишна възраст, като се занимава с транспорт на части. Там тя се присъединява към съюза на металурзите и младежкото крило на социалдемократите.

От 2012 до 2016 г. е омбудсман в Европейския парламент на политическата група на социалдемократите, а през 2016 г. е избрана за кмет на Гьотеборг.

В момента Хермансон се чувства прекрасно и никой не я ядосва за разлика от годините, през които е била начело на Гьотеберг, уточнява още тя.

Четете още: TikTok двойничка на принцеса Даяна подлуди мрежата (Видео)