Меган Маркъл и принц Хари се озоваха в поредната битка с представители на британската монархия.

Последният спор, който се разисква в медиите е дали кралицата е знаела, че двойката смята да кръсти дъщеричката си на нея. Тази сутрин високопоставени представители на двореца разкриха, че Елизабет II всъщност не е имала представа, че момиченцето ще бъде кръстено Лилибет.

Голям процент от почитателите на британската монархия изразиха съмнение, че тя би дала благословията си, предвид поредицата от атаки, които херцогът и херцогинята на Съсекс предприеха през последните месеци. Другата причина е, че Лилибет е доста личен прякор на кралицата, с който изключително ограничен кръг хора са се обръщали към нея в продължение на дългия ѝ живот. Някои от анализаторите на ситуацията стигнаха още по-далеч, твърдейки че след като титлите на Меган и Хари бяха отнети, те са решили да открият нов начин да печелят пари - като кръстят дъщеричката си на кралицата.



Едно е сигурно Бъкингамският дворец не беше уведомен кога точно ще излезе новината за раждането на Лилибет в публичното пространство, защото закъсня с поздравлението си към семейство Съсекс. Така Кралицата бе изпреварена от редица холивудски знаменитости, които първи честитиха появата на бял свят на новия член на кралското семейство.

След разразилите се спорове Омид Скоби, близък приятел на Меган и Хари, който често служи и като техен говорител, побърза да защити двойката с пост в Twitter.


“Източник близък до семейство Съсекс ми каза, че Кралицата е била първият член на семейството, на когото те са се обадили след раждането на Лилибет и по време на този разговор са споделили надеждата си да кръстят дъщеря си в нейна чест. Ако тя не беше подкрепила предложението им, те нямаше да използват името” - написа Скоби в своя профил.



Междувременно стана ясно, че принц Хари и Меган Маркъл са провели видео разговор с Елизабет II, по време на който са я запознали с най-малката ѝ правнучка. Кралицата поканила внука си на обяд в двореца Уиндзор през юли, когато той ще пристигне във Великобритания, за да открие статуя, в чест на принцеса Даяна.

Някои източници твърдят, че Хари е искал да кръсти дъщеря си на своята баба дори преди да е срещнал Меган и това всъщност е била една от най-съкровенните му мечти.

А къде ли всъщност е истината?