Бритни Спиърс: Баща ми не ми даде да имам бебе, а аз много исках

Бритни Спиърс се яви в съда по делото за попечителството, което контролира живота и финансите ѝ от тринадесет години насам, съобщва Би Би Си. Певицата подаде молба в съда в Лос Анджелис баща ѝ да не бъде назначен отново за неин попечител, а вместо него тази роля да бъде поверена на мениджъра ѝ Джоди Монтгомъри.

Това е първата изява в съдебна зала на 39-годишната поп певица от повече от две години. През 2019 г. тя свидетелства на закрито заседание.

View post on Instagram
 

В сряда Бритни се включи онлайн и думите, които изрече разтърсиха социалните мрежи. Певицата заяви, че се чувства като затворник, а човешките ѝ права са силно ограничени. Поп звездата се оплака, че не ѝ е позволено да взима никакви решения за своя живот, в това число не може да се омъжи за приятеля си и да роди дете.

Бритни Спиърс разказа пред съдията, че има поставена противозачатъчна спирала и дори не ѝ се разрешава да отиде в болница и да я премахне по собствена воля, за да стане отново майка.

View post on Instagram
 

Освен това тя е била принуждавана да приема медикамент с литий, с който се лекува биполярно разстройство. От него певицата се чувствала като упоена и дори не можела да говори.

"Не съм тук, за да бъда нечий роб! Последният път, който говорих пред вас останах неразбрана. Надявам се, че сега ще чуете думите ми и ще разберете, че това попечителство ми нанася повече вреди, отколото ползи", апелира певицата към съдебните власти.

View post on Instagram
 

Джейми Спиърс беше определен за попечител на певицата през 2008 г., заради проблемите на дъщеря си с психичното ѝ здраве. Той управлява изцяло нейните финанси, които възлизат на около 80 млн. долара, както и кариерата.

Изказването на поп певицата стана тренд в Туитър за пореден път и движението #FreeBritney отново набра скорост. Поради тази причина съдийката спря публичното изслушване на звездата и отново направи заседанието по делото закрито.
Междувременно фенове на Бритни Спиърс протестираха пред съдебната зала в Лос Анджелис, както и в няколко американски града.