Какво казват за нас снимките, които качваме в мрежата?

Хайде, социалните медии са, за да споделяме. Моменти, открития, лични празници. Но всеки кадър, който качваме, казва много за нас. Какво?

Селфитата, които заливат мрижата, като цяло са вик за одобрение. С всеки "лайк" се чувстваме по-оценени, забелязани, важни.

Секси снимките, на които се вижда стегнато тяло, прозрачни дрехи, деколте, мускули, искат да кажат, че сме разкрепостени и готови за експерименти.

Ако преобладават снимки с половинката, то вие искате дадемонстрирате, че връзката ви е сериозна. Сякаш крещите: „Аз не съм сам, аз съм любим, нужен и ценен”. Ако обаче снимките са твърде много, трябва да си отговорите на кого доказвате това и наистина ли отношенията ви са толкова истински и сериозни, колкото искате?


Присъствието на детски снимки означава, че за вас ролята на родител е на първо място. Сякаш казвате на другите „Аз съм майка (баща), това е огромно постижение в моя живот”.

Има и доста снимки на животинчета. Присъствието на твърде много котенца и зайчета е знак, че жената е сантиментална и инфантилна.

Снимките на природни красоти са знак или, че сте професионален фотограф, или че обичате да бягате от ежедневието сред природата - че имате нужда от почивка, усамотяване и релакс.

Снимките от пътешествия говорят, че искате да подчертаете възможностите си - че можете да си го позволите. „Вижте как и къде мога да си позволя да почивам”, – казва снимката.

Присъствието на снимки, качени без филтри, казват, че човекът се възприема такъв, какъвто е. Към тази категория се отнася и ситуацията, когато човекът не сменя профилната си снимка много дълго време. Това говори за стабилност на възгледите, морална зрялост, отсъствие на необходимостта да се представя като някакъв в социалните мрежи, да получава емоционално „погалване” във вид на лайкове и комплименти.