Автор
Ева Лъчезарова

Бърза уикенд идея: Около Панчаревското езеро с колело

Колоезденето за любители е синоним на свобода и удоволствие, а в търсене на бързи уикенд идеи за летните месеци, попаднахме на любопитен маршрут, който ще ви зареди с много положителни емоции.

Панчаревското езеро е любима дестинация на софиянци, а днес ви предлагаме един лесен маршрут, с който да го преоткриете.



Ако пък си мечтаете за ново колело, до края на месец юли ще имате възможност да се включите в най-новата игра на Rexona и да спечелите велосипед или ваучер на стойност 50 лв. Единственото, което е необходимо да направите, за да участвате за награда, е да закупите 2 продукта Rexona и да регистрирате кода от касовата бележка, чрез безплатен SMS на номер 108009.

Но понеже ние сме сигурни, че вие сте влюбени в приключенията, днес ви представяме този лесен и достъпен панорамен маршрут. Той е подходящ дори за малки деца. Цялата обиколка на езерото е около 7 км. Имайте предвид, че през уикендите е възможно пътят да бъде доста натоварен, но е асфалтиран и лесно се маневрира.

Съветваме ви да започнете обиколката си от паркинга край стената на езерото, по пътя можете да поспрете, за да си направите снимки за спомен на фона на Панчарево. След това продължете към главния път София-Самоков. Положителното тук е, че маршрутът е основно по алеята през парка.



По цялата периферия на веломаршрута има пейки и чудесни варианти за пикник. Ако пък не сте подготвени с хапване има и места, от които да си закупите вода и храна.



Ако сте малко по-приключенски настроени, можете да изберете и значително по-тясната горска пътека, която е успоредна на асфалтовата. По нея е по-спокойно, тъй като има по-малко хора, сенчеста е, а по нея можете да достигнете и специалната панорамна площадка, от която се открива наистина спираща дъха гледка към язовира.

И за финал - ако сте се поизпотили порядъчно с колелото, минете за един час през минералния басейн "Корали", за да отпуснете мускулатурата. Минералната вода там е много полезна, а басейна е на самия бряг на езерото, точно до паркинга на стената.

Хубаво лято!

(в материала има продуктово позициониране)