Автор
Пепа Попова - Пепита

Блестящи, неонови, асиметрични: тези бански са хитът на сезона (снимки)

Има много приятни асоциации, свързани с лятото, но може би основната е плажният сезон! На морския бряг или океана, край реката или дори на собствения си балкон (това беше „плажът“ за много от нас миналата година) – едва ли има някой, който да не обича лятото и лежерната почивка под слънчевите лъчи.

Най-осезаемо можете да предвкусите плажния сезон, когато намерите мечтания бански. Ако се чудите какви бански костюми да купите тази година, просто разгледайте Instagram профилите на звездите...

Те заложиха на моделите в шоколадов цвят, на бански костюми с фигурални прорези или тънки презрамки, бикини, вдъхновени от 50-те години на миналия век, или такива с морски принтове, модели, плетени на една кука, спортни едноцветни и неонови бански костюми.

Шоколадови

Банските в кафяви цветове безпроблемно мигрират от 2020 към 2021 година. Това лято, за да демонстрирате познанията си за модните тенденции, ще бъде достатъчно да се снабдите с минималистичен бански в шоколадов нюанс. Такива модели върху светла кожа стоят контрастно, а върху тъмната създадат ефект на „втора кожа“.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Лъскави

Дизайнерите и модните експерти прогнозираха, че след пандемията ще настъпи ера на всеобща модна еуфория, всички ще забравят за минимализма и ще се искат да изглеждат добре, дори, когато излизат за хляб. Модата през този сезон наистина се отличава с живи оттенъци и щампи, а дух на необуздано забавление прониква и в тенденциите на плажното облекло. Сред най-популярните са бански костюми и бикини от лъскави материи. Този тренд започна миналото лято, но подобно на много тенденции от 2020 г. и тази ще бъде удължена. Например Ким Кардашиян, една от най-известните модни икони, заложи на блестящи бикини миналата година и продължава да го прави и сега. Риана, Киара Ферани и много други известни личности също следват тенденцията - присъединете се към тази плажна дискотека!

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



Асиметрични

Спокойно можете да приберете банските с отворени рамене в дрешника тази година, тъй като те бяха заменени от асиметрични модели с каишка на едно рамо. Ефектни и в същото време винаги елегантни, те могат да спечелят сърцата на най-взискателните по отношение на модата. В допълнение, подобен акцент можете да намерите както при половинките, така и при целите бански. Особено внимание трябва да се обърне на моделите с допълнителни детайли, като метални халки например.

View post on Instagram
 



С връзки

Говорейки за летните тенденции, със сигурност вече сте забелязали, че всякакви връзки и панделки са сред основните детайли на това лято, независимо дали говорим за топове, рокли или бански костюми. Ако основната цел на ходенето на плаж за вас е по-скоро снимки, които ще получат много харесвания, а не равномерен загар, тогава трябва да разгледате по-отблизо такива модели. Обърнете внимание на ярките модели - те изглеждат особено готини.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

С фигурални прорези

Изрязаните бански костюми са сред най-горещите трендове в интернет този сезон, според аналитичната платформа Lyst. Никак няма да е трудно да се снабдите с подобна версия, защото почти всяка марка пусна своя интерпретация на тази лятна тенденция. Предлагаме да разгледате по-отблизо марките: Cult Gaia, Christopher Esber, Same и Lisa Marie Fernandez.

View post on Instagram
 

Неонови


Живите флуоресцентни цветове са създадени да се носят именно през лятото, особено когато става въпрос за бански костюми. Неоновите цветове добре подчертават слънчевия загар и със сигурност привличат вниманието на плажа. Чувствайте се свободни да експериментирате този сезон и да изпробвате модели от фуксия, дълбоки зелени цветове и портокал.

View post on Instagram
 

Морски принтове

Морските шарки са символ на лятото и източник на вдъхновение за дизайнерите. Този сезон Донатела Версаче посвети своята колекция пролет-лято 2021 на Атлантида. Морски звезди, морски раковини и корали украсяват не само много дрехи, но и секси бикини и цели бански костюми.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Ретро

Ако сте фен на ултра-женствените силуети от 50-те години, разгледайте предложенията на Norma Kamali и Solid & Striped – имат страхотни цели бански без презрамки за това лято.

View post on Instagram
 

Спорт

Момичетата, които предпочитат активната морска ваканция, определено ще оценят банските костюми със спортно изрязване, защото са еднакво удобни както за гмуркане от скали, така и за игра на плажен волейбол. Но най-важното е, че изглеждат не по-малко впечатляващи от съблазнителните бикини или луксозните комплекти в ретро стил.

View post on Instagram
 

Плетени на една кука

Тенденцията за облекла, направени в техниката на плетене на една кука, е особено актуална през този сезон. Дори банските костюми, могат частично или изцяло да са направени от конци. Нашите фаворити са представени в летните колекции от Cult Gaia и Zimmermann.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram