Автор
Веселина Петрова

Българските момичета с медали, които ни карат да се питаме: Абе, къде са мъжете в тая държава?

Гордостта няма пол, ама как ви е така, скъпи български мъже – медалите в бокса, борбата, стрелбата и каратето на тези летни олимпийски игри да са все в женски ръце?

За пореден път българската жена показа, че когато иска нещо, може да го постигне, напук на статуквото и ситуацията. Тя, българската жена и деца отглежда при минимум налични условия за това, и медали взима, и готви, и работи, въобще мултифункционална е.

View post on Instagram
 

Вчера социалните мрежи буквално полудяха. И има защо. Защото имахме футбол, сега имаме манекени и влогъри. Имахме бокс. Мъжки. Сега имаме модели. Имахме щангисти на световно ниво. Абе имахме мъже. Сега имаме движение за защита правата на полово неутралните.

View post on Instagram
 

Спортът ни потъна на дъното, повлечен там от безхаберие, липса на пари и на държавна политика. А спортистите ни се преквалифицираха и се превърнаха в модерни мъже. Щото то в блогърството и влогърството няма режим, няма тренировки, диети, желязна дисциплина. Има само пози. И едната „голяма работа”.

Не е същото като да отидеш да мяташ салфетки и десни крошета, нали? Иска се смелост, иска се хъс.

View post on Instagram
 

Браво, български момичета. Все пак се намери някой, който да ни накара да вдигнем глава за мъничко и да се почувстваме и ние част от света. Да развеем трибагреника извън Рилските езера или поредната квартална кръчма и да чуем химна. Да се почувстваме горди. Защото скоро и тази дума ще изчезне от речника ни. Горди като българи, като нация, обединени.

Вчера, пак в социалните мрежи, се чу един намек, свързан с бъдещия кабинет. Щото и на него ще му трябват онези символи на мъжествеността, а не знам дали ще си ги намери. Тези момичета обаче, които се качиха на стълбичката на победата, имат повече мъжественост от всички български мъже, взети заедно. И народът в социалните мрежи предложи направо да ги метнем в Министерски съвет. А защо не, питам аз? Ще са по-малко случайни от всички, присъствали там през годините. И ще са по-добри, и по-смели. Обаче тогава спортът ни пак ще осиротее. А ние не искаме това. Искаме да се чувстваме горди. Да сме част от света. Не само с негативни коментари и тъпи статистики, с ниски показатели и високи нива на смъртност. Искаме да сме горди с постижения.

Благодаря ви, български момичета. Бъдете здрави. И само напред! Съдбата обича смелите. Ние обичаме вас. Защото вие ни направихте щастливи за броени дни. Дори не бяха 100, както другите ни обещават.