Автор
Ева Григорова

7 начина да се насладите на остатъка от лятото

Ето че неусетно пред себе си вече виждаме средата на месец август. Лятото все още е тук, но е на път да си отиде, а ние не сме готови да го пуснем. Затова днес ви предлагаме няколко по-нестандартни начина, чрез които да отпразнувате остатъка от топлите дни.

1. Излезте на среща със себе си

Никой не може да каже каква есен ни предстои, но повечето анализатори предполагат, че предстои поредното затваряне, социална дистанция и изолация. Затова ви предлагаме през оставащите топли дни да си организирате поне няколко излизания на любимите ви места - кафенета, ресторанти, а защо не и музеи?

2. Бъдете спонтанни

Спонтанността е нещо, което пандемията почти изтри от личните ни представи за хубаво прекарване, а понякога няма нищо по-хубаво от нея. Отделете си поне един ден през август, в който да не планирате нищо, излезте с приятели и просто вижте къде ще ви отведе съдбата.



3. Извадете нещо по-така от гардероба си

През последната година и половина голяма част от нас свикнаха с удобното облекло и сякаш рядко залагаме на по-кокетни рокли и поли. Затова ви предлагаме да извадите от гардероба си любимата си малка черна рокля и да я разходите, дори до парка.

4. Обадете се на стар приятел

Понякога в живота ни има хора, които чувстваме особено близки, но различни обстоятелства ни пречат да общуваме на ежедневна база. Сигурни сме, че и вие имате такива приятелства. Използвайте оставащите топли дни, за да се видите със своите стари приятели.

5. Отделете си време за еднодневни дестинации

За съжаление пандемията направи туристическите услуги скъпи и доста некачествени. Това обаче не означва, че не можете да се насладите на кратки еднодневни пътувания. Те също имат своя чар и могат да ви донесат незабравими спомени.



6. Забавлявайте се в парка

Парковете са чудесно и доста евтино място, на което да се забавлявате. Играйте тенис на маса, пуснете хвърчило, организирайте си пикник.

7. Опитайте нещо ново

Пандемията ни накара да се затворим и да се вкопчим в познатото, затова не забравяйте да опитате нещо ново: спете на палатка, станете рано и вижте изгрева в родния си град, разходете се по нова екопътека, научете нова йога асана, започнете да практикувате медитации или стартирайте ново хоби.