Автор
Ева Григорова

Принц Хари и Меган Маркъл коментираха случващото се в Афганистан: Оставаме безмълвни

Принц Хари и Меган Маркъл коментираха окупирането на властта от талибаните в Афганистан. Двамата публикуваха съобщение на сайта на фондацията им Archewell, в което разкриха, че развитието на събитията ги е оставило безмълвни и съкрушени.

В изявлението си те говорят още за ковид епидемията, както и за хуманитарната криза в Хаити.

“В момента светът е изключително крехък. Ние чувстваме всички слоеве болка, породени от ситуацията в Афганистан и оставеме безмълвни.” - казват Меган и Хари.

View post on Instagram
 

“Наблюдавайки нарастващата хуманитарна криза в Хаити и заплахата затова тя да стане още по-голяма, ние сме съкрушени. Ставаме свидетели и на продължаващата глобална здравна криза, която се засилва от появата на различни варианти и непрекъснатата дезинформация, това ни плаши. Когато някой човек или общество страдат, част от всички нас страда с тях, независимо дали го осъзнаваме или не. И въпреки че не сме създадени, за да живеем в страдание, ние хората, сме принудени от условията да го приемем. Лесно е да се почувстваме безсилни, но можем да превърнем ценностите си в действие - заедно”.

View post on Instagram
 

Херцогът и херцогинята на Съсекс бяха силно разкритикувани от британските медии, тъй като в съобщението си те призовават своите последователи да подкрепят различни организации по света, но не споделят как конкретно и лично те ще помогнат.