Хю Джакман прегърна майка си, която го изостави като дете… (Снимка)

Хю Джакман е само на осем години, когато майка му Грейс Макнийл изоставя семейството си в Австралия и се връща във Великобритания.

52 -годишният холивудски актьор описа по-рано внезапното напускане на Грейс като „травматично“, но изглежда, че времето лекува всички рани.

Хю публикува снимка в Инстаграм в понеделник, на която прегръща Грейс, докато и двамата се усмихват топло един на друг. Фотосът е придружен с надписа „Мамо“.

Фенове веднага реагираха на публикацията, като заляха актьора с положителни коментари.

View post on Instagram
 


„Госпожо, вие сте отгледали джентълмен. Моите уважения към вас двамата“, пише почитател на звездата.

„Всъщност баща му го е отгледал“, бързо отговаря друг.

През 2018 г. в интервю пред австралийското списание Who Джакман споделя за първи път публично, че раздялата с майка му е била „травмираща“.

Звездата на Бродуей е едва 8-годишен ученик, когато Грейс го напусна, без дори да се сбогува с него.

View post on Instagram
 


Тя напуска Австралия и се връща в родната си Англия в края на 70-те години, оставяйки съпруга си Кристофър Джакман да отглежда сам децата им.

След като двойката се развежда, сестрите на Хю - Зоуи и Соня, отиват да живеят с Грейс във Великобритания. Хю и братята му – Иън и Ралф, остават в Сидни с баща си.

„Това беше травмиращо“, казва Хю, припомняйки си трудното си детство. „Мислех, че вероятно ще се върне. И после някак си отсъствието ѝ се проточи във времето.

Звездата от „ Клетниците“ добавя още, че след като майка му напуснала семейството, той я виждал само „веднъж годишно“.

View post on Instagram
 


Едва на 12 или 13 години му станало ясно, че майка му никога няма да се върне.

През декември 2012 г. Хю казва пред австралийската програма „60 минути“, че все още ярко си спомня „сутринта, когато тя си тръгна“.

„Спомням си, че беше с кърпа около главата си, когато се сбогува с нас. Когато тръгнах на училище и когато се върнах, в къщата нямаше никой.“

"На следващия ден пристигна телеграма от Англия. Беше от мама. Пишеше, че е добре. И това беше всичко. Татко се молеше всяка вечер мама да се върне", припомня си още актьорът.

Неотдавна в интервю пред The Australian Women's Weekly Хю Джакмън споделя, че колкото и странно да звучи, никога не е чувствал липсата на обич от страна на майка му. Колкото и рядко да са се виждали, той е усещал нейната обич и присъствие.

След като Хю Джакмън се ражда, майка му постъпва в болница заради сериозна постнаталана депресия. Години наред тя продължава да се бори със състоянието.

Двамата успяват да се помирят и да възобновят връзката майка-син едва през 2011 г. Тогава той споделя пред The Sun: “Сега съм на 43 и сме сключили мир, което е о изключително значение и за двама ни“.

„Винаги съм усещал силна връзка с майка си, независимо от разстоянието помежду ни. Днес я обичам повече от всякога“, добавя актьорът.

View post on Instagram
 

Четете още: Ще има ли сватба: Бен Афлек търси годежен пръстен за Джей Ло