Автор
Ева Григорова

Да разчетем езика на тялото: Ето какво издава фотошопнатата корица на Меган и Хари

Меган Маркъл и принц Хари са на корицата на специалното издание на списание Time, което отбелязва 100-те най-влиятелни хора на планетата.

Редица експерти по езика на тялото коментираха фотосесията на херцога и херцогинята на Съсекс. Първото нещо, което безспорно прави впечатление, е фактът, че акцентът е поставен върху личността на Меган, а Хари сякаш е изтикан на заден план. На една от снимките той дори е леко облегнат на съпругата си, докато тя е заела поза с разтворени крака, която свидетелства, че усеща, че тя е водещият човек в двойката. На същия фотос Маркъл сякаш знае какво прави и се наслаждава на фотосесията, докато Хари изглежда сякаш е бил инструктиран как точно да застане и се чувства неудобно в ролята си.

View post on Instagram
 

Снимката от корицата на изданието пък бе определена от експерти като твърде редактирана с Фотошоп и вероятно показваща баланса на силите в двойката.

View post on Instagram
 


Третият фотос от изданието беше определен като най-естествен, въпреки че и на него се вижда силното влияние на програма за обработка. Ръката на Меган, поставена в джоба на панталона ѝ, изглежда неестествено и вероятно идеята отново е била да покаже нейната сила и увереност.

View post on Instagram
 


Специалното издание на списанието излезе на 15-и септември - денят, в който принц Хари отбеляза своя 37-ми рожден ден. Специалната фотосесия бе придружена от текст, написан от шеф Хосе Андрес. Андрес е движещата сила зад благотворителния проект World Central Kitchen, който получава финансовата подкрепа на Archewell - фондацията, която Меган и Хари основаха на името на първородния си син Арчи.

View post on Instagram
 


“В свят, в който всеки има мнение за хора, които не познава, херцогът и херцогинята изпитват състрадание към хора, които не познават. Те не само изразяват мнението си, но и вървят срещу трудностите. За тях би било доста по-сигурно да се насладят на доброто си състояние и да останат безмълвни. Но това не е нещо, което Хари и Меган биха направили” - пише Андрес в публикацията.

View post on Instagram
 


След множеството критики, които Time срещнаха след публикуването на корицата, е това, че тя ясно показва коя е водещата фигура в двойката. От изданието пък заявиха, че корицата всъщност е уловила силната динамика, която херцогът и херцогинята имат като равностойни партньори.

А какво е вашето мнение?