Малко след като фолкзвездата Константин се сдоби с нов просторен дом не къде и да е, а в полите на Витоша, музикантът с две деца вече може да се похвали и с нов член на семейството си.

В двора на великолепната му къща вече се е настанила пленителна представителка от породата Сиамска ориенталска котка. Най-щастливи от новата компания са наследниците на певеца - Марияна и Александър. Именно те най-много настоявали за домашен любимец. Според информация на "Блица" обаче мяукащата животинката се привързала най-силно към майка им Надя.

View post on Instagram
 

Интересно е името на котката - Фънкалито, явно кръстена на най-добрия приятел на Коцето - Фънки.

За скъпата придобивка Коцето се бръкнал доста дълбоко в джоба и веднага след като донесъл котето в къщата категорично заявил, че няма желание да се занимава с каквито и да било грижи около него. Отговорността за това падала върху децата, които били виновници за скъпия подарък.

View post on Instagram
 

Присъединяването на котето към семейството на певеца развълнувало всички и вече два дни се суетят около него и правят всичко възможно да му подсигурят стабилна среда за живот.

Освен че е много скъпа породата е изключително рядка и неразпространена в България. Ориенталска котка е селектирана в края на ХIX век, когато прародителите на съвременните представители на тази порода били пренесени в Англия от Тайланд. Едва през 60-те години обаче британските селекционери решили да се заемат със създаването на котка, която е изискана, изтънчена и силна, приличаща на Сиамска котка, но с едноцветна козина.

Тази елитна порода котки е събрала в себе си изумителни качества - умна е, грациозна е и обича много човешката компания. Привързва се силно към стопаните си като куче.

Четете още: Какво се случва с тризначките? Изглеждат стряскащо!