Всички искаме да бъдем здрави и красиви, а за тази цел трябва да се поддържаме във форма. Не само да се наспиваме и да тренираме, но и да консумираме правилните здравословни храни. Днес ще ви споделим кои са продуктите, които е по-добре да избягвате след 30-ия си рожден ден, за да бъдете в топ форма:

Сладкиши за закуска

По принцип не е препоръчително да консумирате захар сутрин. Диетолозите съветват първото ядене за деня да не бъде сладко и да не съдържа захар. Според специалисти хапването на захар и сладки изкушения, особено сутрин, може да предизвика сериозни здравословни проблеми, включително и инсулинова резистентност.

Пържено месо

Ако сте любители на месото, специалистите съветват да го приготвяте на грил или на фурна, но не и пържено. Според тях особено неблагоприятна за здравето е загорялата коричка, която се получава при пържене.

Кафе в големи количества

Както и всякакви напитки, съдържащи кофеин. Разбира се, ако сте свикнали денят ви да започва с чаша горещо кафе, не е нужно да го зачерквате напълно от менюто си, но не прекалявайте с количеството. Ако искате да изглеждате млади и да бъдете в добро здраве.

Продукти с подсладители

Ако забелязвате, че напълнявате в областта на кръста, то най-вероятно тялото ви не може да се пребори с токсините. И за това може да са виновни най-вече подсладените храни, които хапвате. Не залагайте на изкуствени подсладители, дори и на етикета да пише, че продуктът е "без захар". Ако ви се прияде нещо сладко, ви съветваме да заложите на лъжица мед.

Соев сос

В този сос се съдържа голямо количество сол, а тя не е никак препоръчителна. Ако консумирате твърде солени храни, тялото ви ще започне да задържа вода. Това ще се отрази неблагоприятно не само на външния ви вид, но и на здравето ви.

Четете още: В сезона на боровинките - не пропускайте да хапнете горски плодове, правят чудеса с тялото