Автор
Цвета Герчева

ЕДИН СЪВЕТ ОТ МЕН - всичко, което боговете в кухнята винаги са крили от теб. До сега!

Кога да сложа солта, когато готвя стек и трябва ли да добавим лъжичка сусамов тахан към дресинга за салатата със спанак? Колко дълго да ври пастата и... защо все не ми се получава това пилешко? Случвало ли ви се е да се питате подобни неща? Вероятно. Но това остава в миналото.

Шеф готвачите пазеха своите тайни за перфектно сготвената храна. До скоро. Тази есен ние от woman.bg стартираме един екслузивен проект, наречен ЕДИН СЪВЕТ ОТ МЕН. Той открехва завесата в кухнята на най-добрите. А те застават с опита, знанията и уменията си, за да ни покажат малките трикове на големите шефове. Шеф Севда Димитрова, шеф Никола Симеонов, чаеният експерт Доминик Мариот и шеф Ивайло Петков ще ни покажат триковете и специалните кулинарни техники, които те самите са усвоили след години в кухнята.

И - давам ви ЕДИН СЪВЕТ ОТ МЕН - следете новия ни проект, защото ще раздаваме подаръци, ще ви покажем куп тайни, ще ви направим истински откриватели в кухнята и ще се вслушаме в онези неуловими думи, с които съставките понякога ни нашепват на своя таен език. А те имат какво да ни кажат. Но до сега сякаш не сме разбирали езика им. Е, в ЕДИН СЪВЕТ ОТ МЕН ще ви посветим в умението да "разговаряш" с храната.


Знаеш ли как да запазиш маслото златно в тигана? Добави няколко капки лимонов сок. Да следваш или да не следваш рецептата? Това невинаги е въпросът. Защото когато научиш основните принципи в готвенето, идеите за нови комбинации ще започнат да идват сами.В новата поредица от кулинарни истории на woman.bg ще ви срещнем с шефовете и експертите, които знаят как да плават в бурното море от вкусове. Те обещават да не оставят нито една тайна неразкрита и нито един трик несподелен с вас - нашите читатели. А когато говорим за правила - хм, те отдавна са забравили тази дума. Харесват правилата, просто защото обичат да ги нарушават и да създават още по-вълнуващи и интересни ястия.

Идвате ли с нас? Искате ли да знаете всички #masterhacks, за които даже не сте и подозирали? Искате ли да усетите удоволствието от хубавата храна? Искате ли да чуете съветите на шеф Севда Димитрова, шеф Никола Симеонов, чаеният експерт Доминик Мариот и шеф Ивайло Петков? ЕДИН СЪВЕТ ОТ МЕН - не пропускайте да научите техните трикове и секретни кулинарни техники. Защо ли? Защото ги издават за първи път. И ще ги кажат само на вас.

(в материала има продуктово позициониране)