Автор
Ева Григорова

Двойките зодии, които създават най-чудати и неразделни приятелства

Освен за любовните отношения съвместимостта на 12-те зодии с определени знаци от зодиака се отнася и за приятелските такива. Според астролозите някои определени тандеми сред тях създават по-здрави и дълготрайни във времето приятелства в сравнение с други. Да видим кои са те:

Риби и Водолей

Тази симбиоза е може би най-странната, която е способна да създаде приятелство за цял живот. Причината за това е, че Водолеят винаги се чувства комфортно и спокойно в компанията на добронамерените, разбиращи и търпеливи Риби. От своя страна пък Рибите се чувстват по-силни и независими, когато до себе си имат приятел Водолей, който знае как да им вдъхне повече увереност и кураж.

Водолей и Дева

Това, което най-силно може да сближи тези два знака, е висотата на техния ум. Водолей и Дева е може би най-интелектуалната приятелска двойка, която може да срещнем. Те са способни на чудеса, когато съберат в едно мисъл и идеи. Впечатляваща креативна двойка с впечатляващ иноваторски усет. И двата знака притежават високо ниво на познания, имат сходни интереси и теми за обсъждане. И лесно се мотивират един от друг.

Везни и Скорпион

Това, което прави тази двойка зодиакални знаци толкова единна и сплотена е максимата „всичко или нищо“. Голямата вътрешна сила на Скорпиона примесена с постоянната отдаденост на Везните към всичко, което обичат, ги прави перфектната рецепта за силно партньорство. Дори и в случаите, когато могат да мислят различно, те са готови да се вслушат в мислите на другия и отново да намерят допирна точка. Тези знаци винаги ще пазят гърба на другия, каквото и да се случи.

Лъв и Дева

Ако трябва да споменем зодиакална двойка, чието приятелство може да издържи на всички изпитания на времето, това със сигурност ще бъдат Девата и Лъва. Колкото и да се губи понякога в своята практичност, Девата винаги има нужда от топлия нрав и светлата енергия на Лъва. Лъвът пък не спира да се възхищава от финия и деликатен модел на поведение и отношение към света, с който Девата постига успехите в живота си, което извиква у него единствено чувството на дълбок и непоклатим респект към нея. Девите са готови да се вслушват винаги в идеите и плановете на Лъва и са готови на всичко, за да му дадат подкрепата си в труден момент. От своя страна Лъвът цени мнението на Девата и е готов дори в огъня да се хвърли, за да защити нейното достойнство.

Овен и Телец

Това е двойката, която постига перфектния баланс между даване и вземане. Овенът е този, който дава на Телеца кураж, разкривайки му ползите от това да излезеш от зоната си на комфорт, дава му стимула да повярва в себе си. Овенът научава Телеца и да не приема живота толкова сериозно, както и да знае, че след всяко падение следва възход, че след нощта идва ден. Овенът също като Телеца не приема заповеди от никого и в това отношение тези двамата наистина са еднакви.

Лъв и Козирог

Няма друг огнен знак, който да е по-идеален за приятел на Козирога. Тези двамата са машина за печелене на пари. Ако са бизнес съдружници, Козирогът и Лъвът могат да изградят империя от нулата. Лъвът се чувства перфектно в компанията на здраво стъпилия на земята, но и никога негубещ чувството си за хумор Козирог. Лъвът може и да обича блясъка, но намира възхитата на Козирога към малките неща за нещо изключително. Козирогът пък лесно се превръща в най-големия фен на очарователния, харизматичен и борбен Лъв.

Овен и Риби

Тези две зодии се привличат поради близките си характеристики помежду си. Рибите са впечатлени от лидерския характер на Овена и биха искали да почерпят доза вдъхновение от него за някои свои области. Овенът пък е хипнотизиран от мъдростта, интуитивната сила на възприятията и на емоционалната интелигентност на Рибите. Риби и Овен създават едно от най-красивите приятелства в зодиака, защото всеки дава полезни уроци за живота на другия.

Скорпион и Стрелец

Тези две зодии харесват в другия това, което те самите нямат, а искат да го постигнат. Скорпионът мечтае за харизмата и оптимизма на Стрелеца, а Стрелецът е заинтригуван от мистериозността на Скорпиона. Стрелецът носи светлина в живота на Скорпиона. Но пък може да се поучи много от силния, уверен и интуитивен Скорпион. Тези две зодии изграждат чудесни приятелски взаимоотношения във времето, превръщайки се в извори на вдъхновение един за друг.

Четете още: Коя е идеалната възраст за сватба според зодията?