Автор
Ева Лъчезарова

5 причини да купуватe дрехи втора употреба

Ще ви признаем нещо, в което дълбоко вярваме: дрехите могат да разказват истории, те допълват индивидуалността ни и дават възможност да покажем на света кои сме всъщност, по един невербален и сетивен начин. Те допълват нашата същност, а заедно градим спомени. Именно това усещане ни вдъхнови, заедно с нашите приятели от Coccolino, да създадем блога “От любов към дрехите”, в който да споделим ценни съвети относно грижата за нашите дрехи, стила и разказването на истории чрез него.

Дрехите втора употреба вече отдавна не са табу, а напоследък доста световноизвестни дами започнаха да “рециклират” стари свои тоалети, нещо което само преди няколко години беше почти немислимо.

А ето ги и 5-те причини да купувате дрехи втора употреба, които успяхме да отличим:

1. Така сте по-добри към околната среда

От години се говори за неимоверното замърсяване, което хората оставяме след себе си и чиито последици вече започват да се усещат. И въпреки че знаем много за пластмасовите бутилки, найлоновите пликчета и разделното събиране, дрехите сякаш все още остават на заден план. Чували ли сте например, че за създаването на една тениска е нужно същото количество вода, което един човек изпива за цели 13 години от живота си? Бързата мода, евтините дрехи и достъпността им задълбочи проблема още повече и много хора по света си купуват тениски, които носят само веднъж или два пъти, а понякога така и не успяват да облекат. Има много причини, по които един човек да даде дрехите си за втора употреба - не може да ги съчетае с останалите в гардероба си, умалели са му, смята, че вече не са модерни или просто ги е забравил в дъното на рафта и вече няма желание да ги носи. Това не означава, че някой друг не би им се зарадвал.

2. Можете да откриете ценни находки на много достъпни цени

Пазаруването на дрехи втора употреба ви дава възможността да обновите гардероба си с качествени тъкани на изключително достъпни цени и да спестите пари за маникюр, прическа или защо не за глезотийки като любимия ви скъп чай? Ние лично сме откривали мохер, мериносова вълна и качествен памук на супер изгодни цени.

3. Всъщност търсите съкровище

Всички сме изпитвали онова гъделичкане под лъжичката по време на намаления в някой от големите магазини, когато успеем да открием неустоима оферта. С пазаруването на дрехи втора употреба е същото, дори по-вълнуващо, защото можете да намерите качествени тъкани, понякога на световноизвестни марки, на цената на няколко обикновени тениски.

4. Имате огромно разнообразие от стилове и цветове

Изборът от материи, цветове, стилове и форми в един магазин за дрехи втора употреба е безкраен. Така че е много по-вероятно да откриете в него нещо, което да ви допадне, особено ако търсите непреходни дрехи, които няма да излязат от мода утре. Един съвет от нас: понякога номерата на винтидж дрехите не отговарят на сегашната номерация, тъй като в световен план от няколко години насам се забелязва уголемяване на размерите. Затова имайте едно наум и проверявайте внимателно размерите.

5. Можете да откриете и нещо чисто ново

Не е задължително дрехите от магазините втора употреба да бъдат носени, понякога можете да попаднете и на ценни находки, дори още с етикетите. Обикновено те са по-скъпи от останалите, но далеч по-изгодни от чисто новите такива.

Woman.bg и Coccolino съветват: Когато избирате дрехи втора употреба, задължително погледнете етикета за състава им и начина на поддръжка. Всички се сещаме за специфичния аромат, който понякога имат те, заради почистващите препарати и дезинфектанти, с които се третират, преди да попаднат в second hand магазина, нали? А когато ги занесем вкъщи, първата ни работа е да ги сложим в пералнята, да сложим добър перилен препарат и омекотител, за да ги направим част от гардероба си и те да заживеят нов живот. Именно затова е и много важно да заложим на бранд, който е доказал качествата си с времето, като Coccolino. Познаваме Cocolino като любим омекотител, а вече можем да се доверим и на Coccolino Care перилен препарат, разработен специално за да удължи живота на дрехите ни. Цветни, или пък в класическо черно - дрехите ви имат шанс да запазят качествата си за по-дълго време, ако се доверите на Coccolino Care.

(в материала има продуктово позициониране)