Автор
Весела Георгиева

Да! Някъде дават отпуск за дните, в които жените се чувстват неразположени

Kанадска компания се отнася изключително сериозно към здравето на своите служители и предоставя платени почивни дни на дамите, които са неразположени.

DivaCup, компания от Китченер, Онтарио, която произвежда менструални чашки за многократна употреба, се отнася напълно сериозно към менструацията и болките при нея.



„Въведохме политика за платен менструален отпуск в цялата компания за всички служители, които имат менструация“, заяви главният изпълнителен директор Карин Чеймбърс-Сайни в публикация в Instagram.

Някои дами преживяват тези т.нар. "специални дни" доста тежко. Освен силното течение, те се борят със силни спазми, гадене и повръщане.



„Платеният менструален отпуск е начин да се даде приоритет на хората, като се насърчи равенството на работното място", каза Чеймбърс-Сайни. „Като компания, която е позитивно настроена към менструалния цикъл и има ценности на марката, които се коренят в равенството на менструалния цикъл и автономността на тялото, ние сме горди да приложим тази политика днес.“

Платеният менструален отпуск ще осигури на всички служители, които имат менструация, 12 платени почивни дни, което означава, че на хората в компанията вече няма да се налага да използват болнични или отпуски, за да покриват дните, взети за менструално здраве.