Автор
Woman.bg

Макконъхи: Не на задължителните ваксини за деца, имаме нужда от още данни

Не бих направил ваксинацията на деца от 5 до 11 г. задължителна, имаме нужда от още информация. Това заяви пред “Ню Йорк таймс” актьорът Матю Маккконъхи, който обмисля да се кандидатира за губернатор на Тексас.

Той посочи, че все още не е ваксинирал малките си деца. Той и жена му – моделът Камила Алвес, имат трима наследници - Леви на 13 г., Вида на 11 г. И Ливингстън на 8 г. Звездата от “Интерстелар” специално поясни, че мнението му се отнася основно за децата от 5 до 11 г. Голямото му дете, Леви, както и той и съпругата му са напълно ваксинирани срещу Ковид, обяви Макконъхи.

Снимка Getty Images

Темата за ваксинацията на малките деца е особено актуална през последните седмици - в момента активно се работи върху ваксините за най-малките.

“Дали мисля, че е заговор или теория на конспирацията? Не в никакъв случай!”, увери Макконъхи по отношение на ваксините.

Макконъхи с жена си Камила Алвес. Снимка Getty Images

Носителят на “Оскар” за ролята си в “Клуба на купувачите от Далас” добави, че живее с 90-годишната си майка, която е с компрометирана имунна система, което го е накарало да се ваксинира. Той поясни, че е избрал да го направи, не се е чувствал принуден.

Снимка Getty Images