Автор
Ева Лъчезарова

Чеклист за стилни момичета: Ето кои са дрехите, от които наистина се нуждаем целогодишно

След като ноември ни подари няколко незабравими топли дни, на които се насладихме изцяло, вече е време да запретнем ръкави и да сложим ред в любимия си гардероб. На помощ разбира се ще ни се притече Coccolino Care - най-щадящият перилен препарат, който се грижи цветовете и тъканите на личната ни колекция да останат ярки и здрави за по-дълго време.

Тази година решихме да подходим по по-нестандартен начин и първо да разгледаме дрехите, които носим целогодишно. И вие имате такива, сигурни сме. Симпатичното при тях е, че това обикновено са любимите ви блузи и дънки, които носите с удоволствие през цялата година и винаги ви спасяват, когато се чудите какво да облечете. Ще ви предложим и специален чеклист, с който да направите инвентаризация на гардероба си и да видите дали имате нужда от нови попълнения.

В зависимост от размера на гардероба ви, отделете няколко часа и нека започваме!


1. Извадете всички дрехи от гардероба си

Знаем, че звучи сложно и времеемко, но всъщност това е най-добрият начин да видите с какво точно разполагате. Знаете онова неприятно усещане, когато си купите поредната изчистена бяла тениска и след това откриете подобна в дъното на гардероба си, нали? За да избегнем заедно този момент, ви предлагаме първо да извадите всички дрехи върху леглото си, особено ако не ги държите само на едно място или пък ако не знаете какво има на задния ред.

2. Сортирайте ги

Сортирайте дрехите си в няколко купчинки: неподходящи за студеното време, които ще приберете на отделно място, есенно-зимни и такива, които носите целогодишно. Така ще имате най-добър поглед над нещата, с които разполагате и ще видите дали има дрехи, които не носите или се повтарят.



3.Отделете заслуженото време на дрехите, които носите целогодишно


Подготвили сме ви специален чеклист, с който да проверите наличностите си от дрехи, които носите през цялата година. Важно е да знаете кои са те, защото за да ви служат вярно обикновено имат нужда от по-специални грижи, а освен това в тях си заслужава да инвестирате най-много средства, когато нещо липсва. Разбира се този списък варира спрямо вашите предпочитания и стил и е само ориентировъчен, но със сигурност може да ви послужи за практична отправна точка, с която да идентифицирате своите.



1. Изчистена бяла тениска с къс ръкав - имаме няколко такива в гардероба си. Те за чудесна идея за лятото, защото отиват на всичко, през есента ги носим под любимото си сако, а през зимата се сгушват под любимите ни пуловери.

2. Класическо черно сако - и като казахме сако - то също е чудесна инвестиция, можете да се носи в по-хладните вечери през лятото, в есенните дни или като стилен пласт под зимното ви палто.

3. Дънки, дънки и пак дънки! - Дънките са друг важен елемент от гардероба на всяко стилно момиче и наистина всяка от нас ги носи целогодишно.

4. Стилна дълга бяла риза - тя носи доза елегантност през лятото, а през зимата стои чудесно под пуловер.

5. Малка черна рокля - целогодишно има поводи да облечете любимата си малка черна рокля, нали?

6. Клин от изкуствена кожа - в последните години клиновете от изкуствена кожа са истински хит и придават щипка стил към всеки аутфит.

7. Стилно боди - също както класическата бяла тениска - стилното боди също е чудесно попълнение към гардероба ви, което можете да носите целогодишно.

8. Шармантен цветен шал - цветният шал от тънка материя има множество приложения и е стилен завършек на всеки тоалет. През лятото можете да го използвате като бандана за коса, през пролетта като наметка, а в студените дни като шарен акцент в цялостната ви визия.

9. Гушкави меки и удобни домашни дрехи - всяко стилно момиче не трябва да забравя и комфорта на домашните дрехи. Хубаво е да имате поне два такива комплекта, а защо не и мекичък домашен халат, с който да четете книга на любимия си диван.



4. Подредете и си направете си списък с покупки

Приберете на сигурно място дрехите за по-топлите дни, които няма да носите през следващите месеци, дарете или оставете за рециклиране тези, които не смятате, че ще облечете повече и си направете списък с покупки. Списъкът ще ви помогне да попълните излишъците, ако има такива разбира се. Както казахме по-рано, тук си заслужава да отделите повече средства, защото това са дрехи, които със сигурност ще носите дълго и често.



Woman.bg и Coccolino съветват: Грижете се добре за любимите си дрехи и те ще ви се отблагодарят с това, че ще ви съпътстват вярно в приключението, наречено живот. С перилните препарати на Cocolino Care ще запазите искрящо бялата си тениска и риза за по-дълго, а класическата черна рокля ще ви служи дълго, като освен цвета си ще запази и силуета си непокътнат. Новата серия на Coccolino Care съдържа три различни перилни препарата, които са специално разработени за черни, бели и цветни дрехи, така можете да получите персонализирана грижа в зависимост от цвета на любимата си дреха, като едновременно с това ще запазите формата на аутфита си, както и здравината на тъканите.

(в материала има продуктово позициониране)