Иман за Дейвид Бауи: Любовта ни бе велика, той все още е моят мъж

Вдовицата на Дейвид Бауи Иман все още тъгува по мъжа си, живее със спомените и няма никакво намерение да се омъжва. Това каза тя в емоционално интервю за People. „Все още усещам присъствието му, особено когато погледна залеза, той обичаше залезите. Той не е бившият ми съпруг, той е моят съпруг, моята любов живее в спомените ми“, каза Иман.

По думите й има дни, които са много тежки за нея, но не всички спомени са тъжни. „Понякога си спомням колко велико беше всичко“, казва вдовицата.

Музикантът, който си отиде от този свят преди пет години, и супермоделът от Сомалия се виждат за първи път на сляпа среща, организирана от общ приятел. Женят се във Флоренция през 1992 г. - по онова време те са една от най-ослепителните и модерни двойки в света на шоубизнеса.

„Дейвид каза, че е било любов от пръв поглед“, разказва 66-годишната Иман. Тя си спомня и кога за първи път си е казала, че това е мъжът на живота й. „Вървяхме по улицата и връзките на обувката ми се развързаха. Той веднага клекна да ми ги завърже. Тогава си казах, че той е единственият“, разказва още бившият супермодел.

Наскоро Иман създаде своя първи парфюм Love Memoir, посветен на тяхната голяма любов.

По време на локдауна вдовицата на великия Бауи намира утеха сред неговите любими картини и книги в техния дом.