Автор
Весела Георгиева

Синът на Джина Лолобриджида ѝ сложи попечител заради младо гадже?

Звездата на италианското кино Джина Лолобриджида се бори срещу попечителство, което е наложено от съда по искане на семейството ѝ, предава ДПА.

"Не заслужавам да бъда унижена по този начин," заяви 94-годишната актриса в емоционално телевизионно интервю. Попечител беше назначен на Лолобриджида по искане на сина й Андреа Милко. Тя не може да взима финансови решения без негово одобрение.

View post on Instagram
 

"Не съм направила нищо лошо, казва актрисата. - На моята възраст би трябвало да имам спокойствие. Но аз нямам. Изморена съм. Трябва да ми бъде позволено да умра в мир."

Джина Лолобриджида е една от трите най-големи звезди на италианското кино заедно със София Лорен и Клаудия Кардинале. През 50-те и 60-те години на миналия век тя беше смятана за най-красивата жена в света.

Актрисата се е снимала във филми с Антъни Куин, Химфри Богарт, Марчело Мастрояни и Рок Хъдсън. Международните си успехи Лолобриджида дължи на продукции като "Фанфан Лалето" и "Красавиците на нощта".

View post on Instagram
 

Неотдавна Джина Лолобриджида отново привлече интереса на медии с правните спорове за психичното ѝ състояние. През октомври италианският Върховен съд излезе с решение, че попечител ще отговаря за нейните активи. Тя смята, че това е по инициатива на сина й Милко и негови приближени, които искат да й вземат парите.

"Има една единствена цел и това не е благосъстоянието на Джина Лолобриджида, а нейното богатство," заяви адвокатът ѝ Антонио Ингроя в телевизионно предаване. Според него клиентката му заслужава "повече уважение от всички италианци, но преди всичко от италианските институции".

Синът на актрисата посочва като основна причина за действията си Андреа Пиацола - мъж на около тридесет години, обвиняван, че манипулира Лолобриджида. Той ѝ е асистент, а в телевизионното интервю тя го нарича "голямо щастие".

View post on Instagram
 

Актрисата споделя, че младият мъж ѝ е като син, "добър човек". Италианката не желае да вижда нито биологичния си наследник, нито внука си.

"Имам право да живея и да умра в мир," каза през сълзи Джина Лолобриджида.