Плодово и кремообразно, вдъхновено от Хавай – това е крема сиренето Castello ананас и бадеми. То е чудесният плодов завършек на тази вкусна рецепта за мъфини. Опитайте ги и се пренесете на брега на океана под някоя палма, отхапвайки сладка хапка свежест.
Продукти за 6 порции:
1 бр. крема сирене Castello ананас и бадеми
3 банана
50 г масло
2 яйца
90 г брашно
85 г захар
1 ч.л. сода
1 ч.л. ванилов екстракт
щипка сол
орехи
50 г черен шоколад
пудра захар за поръсване
Приготовление:
1. Загрейте фурната на 170 градуса.
2. Разтопете маслото в касерола. Махнете го от котлона и разбийте в него захарта и екстракта ванилия докато се получи хомогенна и пухкава смес.
3. Добавете към сместта едно яйце и разбъркайте добре, после добавете и второто яйце и пак разбъркайте.
4. Обелете бананите и ги намачкайте в купа. Добавете към тях брашното, содата и щипка сол и разбъркайте добре.
5. Смесете течната и сухата смес и разбъркайте добре.
6. Начупете орехите на малки парчета и добавете към сместта.
7. Разпределете сместта в 6 форми за печене за мъфини или повече в зависимост от това с какви форми разполагате. Печете във вече загрятата фурна на 170 градуса около 20 минути.
8. Докато се изпекат мъфините, нарежете крема сиренето Castello ананас и бадеми на толкова парчета с колкото мъфини разполагате. Направете шоколадови стърготини от черния шоколад с помощта на готварски нож, около 50 г.
9. Когато мъфините са готови, ги извадете и ги оставете да изстинат. След това ги декорирайте с парчетата крема сирене и поръсете с шоколадовите стърготини. Поръсете отгоре с пудра захар и сервирайте.