Дано винаги блестиш като диамант: Барбадос обяви Риана за национален герой

Риана бе обявена за национален герой на Барбадос, който вече е република, на специална церемония.
“Дано да продължиш да блестиш като диамант”, обърна се премиерът на страната Мия Мотли към певицата.

Изпълнителката на Umbrella е най-известният гражданин на екзотичната страна и неслучайно през 2018 г. бе обявена за посланик по културата и младежта. Уважението към Риана в родния й Барбадос е безмерно - тя остава вярна на традициите, така и не оправи местния си акцент, а музиката й винаги е била свързана с карибските й корени.

С изключително топли думи се обърна премиерът към Риана. “Ти насочваш въображението на света и преследването на съвършенство с дисциплината, креативността и отдадеността си към родната страна", каза Мотли.
33-годишната Риана е родена в Сейнт Майкъл, но израства в столицата Бриджтаун. Талантът й е открит от американския продуцент Евън Роджърс.

Парчето й Umbrella я утвърждава като една най-големите поп звезди в света. През 2008 г. тогавашният премиер Дейвид Томпсън създава Национален ден на Риана.


На церемонията по обявяването на Барбадос за република присъстваше и престолонаследникът принц Чарлз. В речта си той говори за най-мрачния период от британското колониално минало и осъди зверствата по време на робството. На церемонията клетва положи новият президент на страната, а Кралица Елизабет Втора бе отстранена като държавен глава.