С този бърз и лесен за приготвяне десерт със сигурност ще впечатлите гостите си. Ефектната му визия и екзотичен вкус ще ви пренесат в летните хавайски нощи, където бризът полъхва и морето пее своята песен. Пренесете Хавай у дома с крема сирене Castello ананас и бадеми.
Продукти за 4 порции:
1 бр. крема сирене Castello ананас и бадеми
½ ананас
8-12 френски макарона, вкус по избор
250 мл заквасена сметана
2 с.л. захар
свежи листа мента
пош за пълнене
Начин на приготвяне:
Обелете ананаса и го нарежете на малки кубчета.
Сложете кубчетата ананас в купа и добавете към тях няколко листа мента и лъжица захар.
Разбъркайте и ги оставете настрана да се овкусят.
Сложете в купа крема сиренето Castello ананас и бадеми, 50 мл от сметаната и 1 с.л. захар.
Разбъркайте с помощта на миксер докато се получи хомогенна и пухкава смес.
Сложете в купа останалата сметана и я разбийте докато стегне. Добавете я към другата смес с крема сиренето и разбъркайте отново.
Сложете сместта в пош за пълнене. Натрошете френските макарони.
Разпределете кубчетата ананас в четири чаши. Изберете такива, които са подходящи за сервиране.
Върху кубчетата ананас разпределете натрошените макарони. Върху тях с помощта на поша сложете сместта с крема сиренето.
Декорирайте със свежи листа мента.