Ако в дома ви цари хаос, обичате да будувате през нощта или пък сте загубили девствеността си късно, то много вероятно е вие да сте необичайно интелигентен човек. Този материал обръща внимание на някои необичайни знаци, които може би означават, че вие притежавате висок коефициент на интелигентност.

Ето и останалите признаци:

По-голямото дете в семейството

Норвежко проучване, проведено с 250 000 души, родени в периода 1967 и 1976 г., установява, че съществува връзка между нивото на интелигентност и това кое подред дете сте в семейството. Първото дете има средно IQ 103, второто-100, третото-99.

Сексът идва на по-късен етап

Изследване на Университета в Северна Каролина, обхванало 12 000 ученици на възраст между 14 и 18 години, разкрива, че тийнейджърите, които започват да водят полов живот по-късно, са по-интелигентни от връстниците си, които правят секс от по-рано.

Имате интересно хоби

Много всепризнати гении са има странни и необичайни интереси. Дмитрий Менделеев се е увличал по изработване на куфари, а Владимир Набоков е обичал да тича и да гони пеперуди. Според специалисти подобни занимания помагат на мозъка да почива.

Живеете активно през нощта

Умните хора по принцип пренебрегват общоприетите норми и правила. Те обикновено са активни през цялото денонощие и малко си почиват. Обичат да оползотворяват времето през нощта, когато е спокойно и тихо, за да научават нови неща.



Употребявате алкохол

Афинитетът към алкохола също има връзка с високия интелект. През 2010 г. британският психолог Сатоси Канадзава изследва американски и британски младежи и открива, че 16-годишните с високо IQ употребяват повече спиртни напитки.

Отлагате ангажименти

Хората, които се отличават с остър ум, много често отлагат ангажименти, особено от битово естество. Причината разбира се не е мързел, а по-скоро фактът, че обичат да оползотворяват времето си за смислени неща и за развиване на свои идеи. Известно е, че Моцарт е композирал шедьоврите си в последния момент преди крайния срок.

Страдате от някакво психично заболяване

Гениите много често изглеждат особени за всички, които ги заобикалят. Тяхната странност обаче в много случаи е предизвикана от някакъв вид психично заболяване - маниакално-депресивна психоза (Сергей Есенин), шизофрения (Михаил Лермонтов), биполярно разстройство (Бетовен) или аутизъм (Уди Алън).

В дома ви цари безпорядък

Изследване, публикувано в списание Psychological Science, показва, че в домовете на интелигентните хора обикновено цари безпорядък. Така че ако на работното ви място или в хола ви е пълен хаос - не се притеснявайте.

Сини очи

Ако имате сини очи, вероятно притежавате развито стратегическо мислене и можете да се владеете много добре - такива са част от характеристиките на интелигентните хора.