Мадона пази картини на Фрида Кало в имението си за 19 млн. долара. Дъщеря ѝ в скандална фотосесия

Седемкратната носителка на „Грами“ - Мадона, притежава солидна колекция от уникални произведения на изкуството, оценена на стойност около 100 милиона долара. Според източници на „Дейли мейл“ певицата може да се похвали и с цели пет картини на Фрида Кало, две от които тя вече показа на профила си в Инстаграм.

На един от кадрите, които изпълнителката сподели в социалната мрежа, на стената, до която 63-годишната кралица на попа е седнала, се вижда известен автопортрет на покойната мексиканска художничка от 1940 г. с нейния домашен любимец – маймунка, надничаща от едното ѝ рамо.



Мадона, която към момента се радва на общо 45,6 милиона последователи в социалните медии, сподели няколко снимки с поразително опънатото си лице на фона на произведенията на Фрида.

Подмладената суперзвезда също така сподели и снимка на картината на Кало от 1946 г. „Раненият елен“, поставена на синьозелената стена на нейното имение със седем спални в Хидън Хилс, Калифорния, възлизащо на стойност от 19,3 милиона долара.



Не е тайна, че Мадона е искала много да се превъплъти в образа на ексцентричната мексиканска художничка в биографичния филм от 2002 г. на режисьора Джули Теймър, тъй като е голям неин фен. Създателите на филма обаче избрали за ролята Салма Хайек.

Въпреки това родената в Мичиган Мадона, която е от италиански и френско-канадски произход, успя да изиграе първата дама на Аржентина - Ева Перон, в мюзикъла на Алън Паркър „Евита“ от 1996 г.

View post on Instagram
 


През 2014 г. певицата отказва да даде назаем картината на Фрида от 1932 г. My Birth, изобразяваща нейния спонтанен аборт, на Института по изкуствата в Детройт, след като преди това я бе дала назаем на галерия Tate в Лондон през 2005 г.

Сред серията от снимки, публикувани от Мадона в социалната мрежа в неделя, тя показа и свое копие от книгата си с поезия от 2017 г. Devotions, написана от покойната носителка на наградата „Пулицър“ - поетесата Мери Оливър.



Два пъти разведената майка на шест деца е надписала кадрите с думите: „В моето малко кътче, в собствения ми малък стол мога да бъда каквото си поискам“. #icinderella #maryoliver.

„Мечтая за Мароко“ пък е заглавието, с което Мадона е озаглавила въпросните фотоси в своето инстастори, с което издава произхода на мебелите от снимките.



Съоснователката на Raising Malawi публикува и снимка на себе си, на която свири на пиано обгърнала главата си в традиционната за Мароко кърпа „бини“.



На 19 октомври Мадона обяви, че сценарият ѝ по биографичния ѝ филм е почти завършен. Припомняме, че още миналия септември певицата разкри, че ще разкаже за историята на дългогодишната си кариера на големия екран. Universal Pictures разработва проекта, а съценарист на лентата е носителят на Оскар - Диабло Коди.

Докато майката споделя приказни кътчета от дома си в Калифорния и работи над бъдещи проекти, опитвайки се да потуши страстите покрай последната си скандална фотосесия, която беше цензурирана от Инстаграм, дъщеря ѝ Лурдес също не губи времето си и именитата наследничка на мама вече е готова със своя такава.

25-годишната Лурдес е на корицата на януарския брой на списание PAPER, а фотосесията за изданието е дело на фотографа Индиана Пиорек в стил 90-те.

View post on Instagram
 


На всички кадри Лурдес, или Лола, както самата тя се нарича, демонстрира горещата си кръв, доказваща истинността на старата поговорка, че крушата не пада по-далеч от дървото. На фотосите щерката на Мадона е в очаквано предизвикателния си разголен стил, но с изненадващо нов цвят на косата.

View post on Instagram
 

Четете още: Българското Барби иска още! Андреа мечтае за 27-ма доза в устните