Автор
Ева Григорова

Вижте кого не иска да вижда в гола сцена Ди Каприо

Леонардо ди Каприо не би искал да види една актриса в гола сцена, но не заради физическите й данни, а заради статута й на една от най-добрите в киното. Става въпрос за Мерил Стрийп и филма „Не поглеждай нагоре“, където двамата си партнират.

Според режисьора на лентата Адам Маккей Ди Каприо не е бил съгласен и е изразил разочарование, че великата Стрийп, която вече е на 72 години, ще има гола сцена във филма. В „Не поглеждай нагоре“ актрисата играе президента Джани Орлиън. Във въпросната сцена тя се появява гола в гръб.

„Лео просто гледа на нея като на кралска особа в киното, тя за него е една специална фигура в историята на филмите“, каза Маккей в интервю за в. „Гардиън“.

Ди Каприо никога не е криел възхищението си от голямата Мерил Стрийп. Последно той говори за нея преди месец по повод на филма, в който участва и Дженифър Лорънс.

“Вижте, когато работиш с най-великия жив актьор в света, всички са нащрек, всички са подготвени и се стараем да не изоставаме”, каза актьорът.

Мерил Стрийп е печелила „Оскар“ три пъти, а номинациите й за престижната награда на филмовата академия са 21. В бляскавата си филмова биография тя има само две голи сцени – в „Дивата река“ (1994) и „Мостовете на Медисън“ (1995).