Автор
Ева Григорова

Майката, която взриви ТикТок: Тя клати бедра, а до нея бебето й едва диша

Инфлуенсърка, станала наскоро майка, бе подложена на ожесточени критики в социалните мрежи, след като пусна видео, на което танцува до болното си бебе. Невръстното мъниче се бори с белодробно възпаление и не може да диша само.

Уитни Левит и съпругът й Конър посрещнали бебето на бял свят на 5 декември. Само две седмици по-късно обаче детенцето било спешно откарано в болница заради проблеми с дишането. Лекарите поставили диагноза бактериална пневмония.

View post on Instagram
 

Здравословното му състояние обаче не попречило на майката, която има над 475 000 последователи в ТикТок, да се кълчи пред камера.

Във вайръл видео, което вече е свалено, майката обяснява диагнозата, докато танцува под звуците на If You Love Me. „Чакам да можеш да дишаш по-добре“, пее Левит и клати бедра под ритъма на музиката. Танците й предизвикаха вълна от негативни коментари, като последователите на младата жена определиха видеото като безвкусно, а нея обявиха за болен човек.

Педиатри също се изказаха по темата и споделиха, че много често им се случва родители на болни деца да снимат видеа за социалните мрежи, вместо да се грижат и да прегръщат малчуганите.

Левит от своя страна съжали за видеото и след като го свали от мрежата, качи ново, в което със сълзи на очи обясни, че просто е искала да бъде позитивна в този труден момент.