Автор
Весела Георгиева

О, Меган! Кой и защо нарече Маркъл най-интелигентната и най-секси британска кралска особа?

Меган Маркъл беше коронована за „най-интелигентния член на британското кралско семейство“ според ново проучване, публикувано от Oxford Royale. Образователната компания е разгледала академичния опит на всеки член на семейството, като е използвала количествено измерими фактори като постиженията в гимназията и колежа, които са посещавали.

Последното е оценено с помощта на класацията QS World University Rankings, която оценява колежите въз основа на академичната им репутация и съотношението между преподаватели и студенти.

View post on Instagram
 

Маркъл се изкачи начело на класацията, благодарение на дипломата си от Северозападния университет в Еванстън, Илинойс, който е поставен под номер 30 в списък от 1300 учебни заведения в последната класация на QS World Rankings. Тя се дипломира през 2003 г. с двойна диплома по театър и международни отношения.

„Животът като кралска особа невинаги е лесна работа и включва справяне с критиките и живот в светлината на общественото внимание, а академичните предимства на Меган Маркъл са я подготвили перфектно за тази роля“, заяви говорител на Oxford Royale пред Daily Express.

View post on Instagram
 

„Макар херцогът и херцогинята на Съсекс да се оттеглиха от ролята си на работещи кралски особи, те привлякоха интереса и вниманието на света, а желанието на Меган да използва платформата си, за да повиши осведомеността по сериозни световни проблеми, отразява нейната интелигентност, аналитичен ум и образователен ценз“.

След Меган Маркъл се нареждат Кейт Мидълтън на второ място и принц Уилям на трето място. Херцогът и херцогинята на Кеймбридж са учили в университета „Сейнт Андрюс“ в Шотландия (на 92 място в световната класация на QS), но Кейт се класира по-високо от съпруга си, тъй като го е изпреварила на изпитите за ниво А.

Братовчедката на Уил, принцеса Юджини, зае четвъртото място. Тя завършва университета в Нюкасъл (№ 134) през 2012 г. със специалности английска литература и история на изкуството. Челната петица се допълва от сина на принцеса Анна - Питър Филипс, който е учил в университета в Ексетър (№ 149) и е завършил спортни науки. Забележително е, че в списъка на Oxford Royale отсъства принц Хари, който е изключен просто защото никога не е завършвал университет.

View post on Instagram
 

Освен че е най-интелигентна, Меган е и най-секси, според британското общество. Изследване е установило, че името на Меган е най-често търсеното в Гугъл от британците и то в комбинация с израза "най-секси". Името на Меган е било потърсено в мрежата 50 000 пъти за последния месец в комбинация с думички, свързани с физическата привлекателност. "Меган Маркъл гореща" има общо 30 000 търсения месечно.

Това е почти три пъти повече от търсенията за „гореща Кейт Мидълтън“. Според проучването, търсенията са нараснали със 733 процента над средното за годината. Херцогинята на Кеймбридж е втората най-сексапилна кралска особа - с 18 870 комбинирани месечни търсения.