Автор
Весела Георгиева

Показаха 20-годишната принцеса Айко пред света. Вижте роклята ѝ

Японската принцеса Айко направи своя дебют. 20-годишната дъщеря на императора се присъедини към семейството си за новогодишната церемония в първия си официален кралски ангажимент след като навърши пълнолетие.

Айко, единственото дете на император Нарухито и императрица Масако навърши 20 години през декември, възрастта, в която членовете на императорското семейство официално започват своя обществен живот. А това означава, че сега тя ще поеме кралските си задължения, заедно с по-възрастните членове на семейството.

View post on Instagram
 

На 1 януари Айко участва в годишния Shinnen Shukuga-no Gi в Токио, прием, на който най-възрастните членове на императорското семейство поздравяват свои видни гости.

Сред присъстващите бяха братът на Нарухито, престолонаследникът принц Фумихито Акишино, най-известен като принц Акишино, съпругата му принцеса Кико и дъщеря им Како, на 27 години. Другата им дъщеря, Мако, на 30 години, напусна кралския живот миналата година, когато се омъжи за приятеля си от университета и се отказа от титлата.

View post on Instagram
 

За първия си обществен ангажимент Айко облече красива бяла рокля и сложи традиционните бели ръкавици. Тоалетът ѝ се допълва от перлена огърлица и обеци. Тя обаче не носеше тиара. А косата ѝ беше оформена в спретнат кок.

Тя стоеше отляво на родителите си.

Обикновено под балкона на Императорския дворец в Токио се събират хиляди хора, за да зърнат императора и семейството му, но за втори пореден път Нарухито избра да се обърне към народа си чрез видео съобщение, заради ковид пандемията.