Автор
Весела Георгиева

Петър Дънов за уникалните ползи от пиенето на топла вода

Поверието гласи, че по това време на годината водата чува изречените на глас мисли и желания, и дори помага за сбъдването им. А според създателя на Бялото братство - Петър Дънов, водата носи специални лечебни ползи за организма на човека. Какви са те?

Най-мощното лекарство в света това е горещата вода. Тя помага за разтваряне на утайките, които се образуват при храненето. От друга страна, горещата вода предизвиква изпотяване, при което, чрез потта се отделят токсините от организма.

Няма по-хубаво лекарство в света от топлата вода, но трябва да знаеш как да я възваряваш, как да я топлиш. "Една вода ще стоплите толкова, че да започне да се изпарява. Щом започне да се изпарява, нейната сила изчезва. Ще пазите да не става изпарение. Като започне да се образува туй налягане на парите, ще извадите водата"."Ако знаете как да пиете вряла вода, тя ще внесе у вас такива елементи, че 90 процента от съвременните кризи, които разяждат обществото, ще изчезнат."

"Хората ... ако ги е нападнала треска, взимат хинин, да я прекратят. Така те я пресичат, но не я лекуват. Вместо да употребявате хинин, пийте три деня гореща вода, без да се храните, и треската ще ви напусне. Така се лекува и хремата."

"Горещата вода, приета на глътки, чисти нервната система от наслоеният, които подпушват мислите и чувствата на човека. Тя го освобождават от напрежението, което нервната система произвежда върху него."

"Водата лекува всички недъзи в света. Щом се разгневите, изпийте една чаша гореща вода на глътки. Казвам: Ако си пил топла вода без вяра, не хваща нищо. Топлата вода с вярата хваща Вярата и топлата вода поправят всичко."

Пийте вода, за да се отнеме температурата ви. Пийте три пъти на ден вряла вода: сутрин една чаша вряла вода, на обяд една чаша и вечер една чаша. И след пет минути ще се радвате на страхотен резултат.