Автор
Ева Григорова

Гордън Рамзи призна, че Владимир Путин е най-страшният човек, за когото е готвил

Легендарният шеф готвач Гордън Рамзи разкри любопитни подробности от своята зашеметяваща кариера.

Той сподели, че руският президент Владимир Путин е най-страшният човек, за когото някога е готвил и допълни, че е бил изключително притеснен да не докара хранително отравяне на политика.

През 2000-та година той бил нает, за да приготви вечеря за Тони Блеър и Владимир Путин, състояла се на "Даунинг стрийт."

“Когато ме поканиха да готвя за тях буквално се нас***” - разкрива с пиперливия си език готвачът. Представяте ли си, ако храната ви отрови тези двамата?” - допълва той.



Признанието си той направи в шоуто на Кели Кларксън, в което бе специален гост. “Стоях между двамата, за да им кажа здравейте, а те ме разпитваха за английските аспержи. През цялото време си мислех, че трябва да се изпаря от там” - допълва той. Рамзи сподели още, че бил силно учуден от тясното пространство и липсата на кухненски принадлежности на "Даунинг стрийт".

View post on Instagram
 


“След като приключих с тях двамата, трябваше да се кача на горния етаж, за да сготвя за двете първи дами в един мъничък апартамент. Трябваше да занеса личните си тенджери и тигани. Очакваш на Даунинг стрийт да разполагат с подходящо кухненско оборудване, но не беше така” - разкрива готвачът.

Рамзи дори сподели какво е било менюто, което е сервирал на руския лидер. То включвало доматено консоме със златен хайвер от есетра албинос, с мозайка от пиле и шунка от джолан. Основното ястие пък било лаврак с картофи и бели аспержи в сос от червено вино. За десерт Рамзи се спрял на специален лимонов тарт.

View post on Instagram
 


Шеф готвачът разкрива, че дарил хонорара си от вечерята на високо ниво за благотворителност.