Автор
Весела Георгиева

7 страхотни цитата за живота от Камелия, която има рожден ден днес

"Днес имам рожден ден! ‍ Толкова ми е хубаво, усмихнато и радостно, че ви подарих песен, а вие ми дарихте толкова любов и емоции… Благодаря ви! Обичам ви!" Това написа певицата Камелия в профила си в Инстаграм под тази прелестна снимка, на която позира по черно боди и розова боа.

View post on Instagram
 

Камелия е родена на 10 януари 1971 г. в град Чипровци. Нейният музикален дебют е на 11-годишна възраст, като солист на училищния хор, с който изпълнява руска песен.

За първи път се появява в публичното пространство, като става победител в организираните по това време конкурси за красота „Мис Чипровци“ и „Мис Монтана“. Успоредно с това Камелия прави и първите си стъпки като певица. Започва да пее по сватби и кръщенета в Северозападна България като солистка на бенд с ръководител Пламен Велинов. През пролетта на 1996 година Камелия е харесана от ръководителя на оркестър „Видин“ Вени Петков и става част от оркестъра.

От началото на 1997 година Камелия навлиза сериозно в пеенето. През август същата година тя подписва договор с музикална компания „Пайнер“ в Димитровград. Популярността ѝ нараства значително, а участията и в клубове и дискотеки стават неразделна част от нейното ежедневие.

Лепа Брена е нейният идол. Не пее на плейбек от 15 години.

За загубата...

„Докато не ти се случи едно такова преживяване, мислиш, че всичко ти изглежда много голямо. В един момент осъзнаваш, че като видиш баща си в ковчег, това е за последен път. Тогава за пръв път разбрах какво значи болка от загуба. Хем е тялом там, хем усещаш, че го няма. Няма да забравя този ден. Тогава Цветин накара всички да излязат, за да остана сама с него. Беше ми трудно да целуна баща си за последно. Накрая спрях да мисля и го направих”.

За характера...

"Ние сме силни като сме на маса. Когато трябва да се заявим, предпочитаме да си затраем. Аз обичам да бъда директна, защото съм принципна, но не лично обиждаща или бъркаща се в нечий живот".

За пеенето пред публика...

"Не чувстваш краката си, дъхът ти автоматично спира. Не обичам адреналина, той ме блокира. Гледам да се концентрирам и да не се изгубя в тълпата. Не да им се харесам, а да бъда себе си."

За славата...

„Дълбоко в себе си винаги съм знаела, че ще съм популярна. Не съм очаквала обаче, че ще радвам толкова поколения българи. В един период славата в мен надделя и започнах да не ценя хората. Мислих си, че едва ли не са ми длъжни да се държат с мен по определен начин. Тогава осъзнах, че губя човешкото си в себе си”.

За непеенето на плейбек...

"Направих възпаление и се научих да пея с диафрагма. В момента ходя на вокален педагог, който ме учи на лекота в пеенето и неща, които отговарят на съвремието".

За сексапила в сценичното облекло...

"Никога не съм прекрачвала границата, да стоя пошло и вулгарно. Това е вътрешна хигиена", смята Камелия. Тази вечер в канала й излиза новата й песен "Двама непознати".

View post on Instagram
 

За мъжа до нея...

„Преди да го срещна за мен любовта беше да получавам, а не да давам", каза тя.