Автор
Ева Григорова

'Игра на калмари' и тайната на успеха му: Ето правилата, които трябвало да спазват актьорите

Южнокорейският сериал “Игра на калмари” на Нетфликс се превърна в истинска сензация, а милионите му фенове по света са в трепетно очакване на втория сезон. Оказва се, че продукцията неслучайно е толкова успешна. Предлагаме ви да видим някои от правилата, които актьорите трябвало да спазват на снимачната площадка.

Актьорите трябвало да бъдат в безупречна форма

Актьорите не са имали дубльори по време на снимките и са изпълнявали трудните сцени абсолютно сами. Хео Сунг-тае, който влиза в ролята Джанг Деок-су сподели: "Повърнах няколко пъти по време на сцената с въжето".
Ли Ю-ми, която се превъплъщава в Джи-Йонг споделя, че сцената с дърпането на въже е била най-трудната в сериала. "Борихме се срещу машина, а не срещу група от хора".

Актьорите нямали право да разкриват каквото и да било за сериала

Актьорският състав имал забрана да дава интервюта преди излъчването на сериите, освен ако не получи специално разрешение от продукцията.

Актьорите трябвало да научат и да разберат детските игри, които се играят в шоуто

Някои от актьорите не знаели нищо за игрите във филма, след като били избрани за ролите. Те трябвало да се запознаят с условията им най-подробно.

Имали са право само на кратки почивки

Въпреки бюджета от Нетфликс продукцията не можела да губи никакво време, за да влезе в рамките на графика. Много от сцените са изисквали повече време за подготовка и почистване, поради което актьорският състав и снимачният екип трябвало да бъдат много внимателни и да изпълняват стриктно условията в игрите.

Актьорите избягвали да пият алкохол

Дори и в края на работния ден актьорите не можели да си позволят да пият алкохол.