5 кармични правила, с които ще промените живота си изцяло

Независимо дали вярвате в кармата, или не, има висша сила, която ни отвръща, когато взимаме решения. И да, когато правиш добро, то се връща обратно при теб. Същото е и с лошото. Но макар и да го знаем, много често изпадаме в отчаяние, защото забравяме най-простите закони на кармата. А ако ги спазваме, изведнъж ще осъзнаем колко добър живот водим. Ето кои са те и как да имаме всичко, за което мечтаем:

1. Ако искаш нещо, действай

Ние хората сме устроени така, че винаги да искаме още и още. Никога не се задоволяваме само с това, с което разполагаме в момента. В природата ни е заложено да се стремим към нещо и да мечтаем за това, което нямаме. Но много често забравяме, че за да го получим, трябва да се постараем и да не бездействаме. Вярвайте, ако напредвате всеки ден с малки крачки, ще го получите много по-бързо, отколкото сте предполагали и ще бъдете истински щастливи. И знайте - нищо не идва при нас случайно, ние сме го заслужили по един или друг начин.

2. Единственият човек, който командва живота ти, си ти

Да, нямате контрол над действията на другите, но имате пълна власт над това, което се случва с вас. Никой не може да ви направи щастливи, ако вие не го позволите. Никой не може да ви обиди без вашето съгласие. И възможностите няма да дойдат при вас, ако не ги потърсите.

3. Всеки сам кове съдбата си

Вие контролирате не само реакцията си, спрямо случващото се около вас, вие контролирате съдбата си като цяло. Да, има някои обстоятелства, с които се налага да свикнете, но начинът, по който сте избрали да го направите, си е изцяло ваша отговорност. Къде ще работите, колко ще печелите, с кого ще общувате, кой ще присъства в живота ви и как - всичко това зависи само и единствено от вас. Ако не сте щастливи сега - просто го променете. Смелите печелят!

4. Не можете да постъпваш по един и същи начин и да очакваш различен резултат

Когато допуснете една и съща грешка два пъти, не можете да очаквате различен резултат. Историята няма да спре да се повтаря, докато не промените подхода си. Всичко, което ви се случва, е с цел да научите уроците си за този живот. Израствайте, поучавайте се от грешките си и не ги повтаряйте. Това е единственият начин да имате развитие, в противен случай ще се въртите в омагьосан кръг, който ще ви прави нещастни.

5. Най-ценните неща в живота ти са тези, за които си се борил

Няма по-сладката победа от тази, за която сте се борили. Единствените ценности, които ще усетите истински са тези, които сте си завоювали. Нищо, получено наготово, не е толкова ценно.

Четете още: Принц Чарлз направи изненадващ ход към Хари, за да спаси Камила