Хванаха инфлуенсърка в огромна лъжа, животът ѝ се срина (снимки)

Живеем в свят, в който последователите в Инстаграм са много по-скъпи от истинските ни приятели. Борим се за измислена слава в интернет, а от нея много печелят и прехраната си. Но някои момичета са склонни да стигнат наистина далеч, за да получат бърза популярност и онзи мечтан луксозен начин на живот, който виждаме само в изпипаните кадри в мрежата.

Такъв е случаят на корейката Сонг Чи-а, известна в Инстаграм като Фризия, който потресе цял свят, след като огромната ѝ измама бе разкрита. 25-годишното момиче е било готово на всичко, само и само за да стане известна и да печели пари от славата си. Тя добива популярност в края на декември покрай шоуто Singles Inferno, в което бе сред участниците.

View post on Instagram
 

Основният сценарий на предаването е необвързани момчета и момичета в полеви условия, които не знаят нищо един за друг, дори възрастта и местожителството. Идеята е те да се справят сами с всички изпитания на деня и да се опознаят максимално, като горещото време и плажната обстановка ги предразполага и да се сближат повече, а защо не и да открият новата си половинка.

Тогава Сонг Чи-а заблестява с измисления си тежкарски начин на живот, който изобразява чрез снимки в социалните мрежи. Тя се снима само от най-скъпите курорти, облича модели от последните колекции на световни марки, но капакът на всичко това са фалшивите реклами, които прави.

Последната ѝ издънка е свързана с реклама на Кристиан Диор, като Сонг се снима с чанта, уж последен модел от колекцията. Но видиш ли, артикулът се оказал просто реплика на скъпата вещ и никой не е спонсорирал момичето да го рекламира в мрежата. Тя сама претендира, че се снима с истинска чанта Диор и дори, че публикацията включва платено съдържание. За съжаление на младата дама обаче, лъжата ѝ бе разкрита с този пост.

И така славата, която Сонг Чи-а бе придобила, се срина буквално за минути. Тя бе натрупала милиони последователи, които с интерес следяха всяка нейна стъпка в мрежата, но загуби почти всички, след като стана ясно, че съдържанието в профила ѝ е пълна лъжа.

View post on Instagram
 

Днес в страницата на Сонг Чи-а в Инстаграм няма нито една публикация, с изключение на публичното ѝ извинение, относно огромната заблуда, която бе създала за себе си:

"Като човек, който мечтае да създаде свой собствен бранд, признавам противоречието между живота ми в социалните мрежи и реалния и предстои да си помисля много сериозно за това. Цялото съдържание в профила ми с фалшиви реклами и фалшиви продукти, вече е изтрито. Поднасям извиненията си към световните марки, които бяха ощетени от мен.

Трябваше да бъда по-внимателна и предпазлива като човек, който създава собствено съдържание в социалните мрежи. Нанесох щети на брандове, като използвах фалшификати. Нещо повече - разочаровах всички, които вярваха в мен и наистина много горчиво съжалявам за това.

View post on Instagram
 

Първоначално си купувах фалшификати, просто защото ми харесваха, но с времето започнах да получавам много положително отзиви. След това започнах да ги показвам като спонсорирано съдържание и не можех да спра да лъжа, че са истински. Всеки ден затъвах все повече и повече, не можех да спра. Бях обсебена от образа си, който исках да покажа пред света и който не отговаря на истината.

Осъзнавах действията си всеки ден. Осъзнавам недостатъците си и наистина съжалявам за всичко.

View post on Instagram
 

Всичко е по моя вина, затова моля ви, спрете да нападате семейството ми", гласи извинението на 25-годишното момиче, което бе залято от огромна вълна от критики.

В реалния живот Сонг Чи-а е съвсем обикновено момиче, танцьорка, без големи финансови възможности и живее в скромен апартамент под наем.

Четете още: Изумителна прилика: Вижте актрисата, която неимоверно напомня на Даяна