Автор
Весела Георгиева

Знаете ли какъв е смисълът на живота и как да го откриете?

Със сигурност всеки човек поне веднъж си е задавал въпроса какъв е смисълът на живота. Според едни това е семейство, според други продължаването на рода, работата, благотворителност... Други обаче търсят отговора цял живот. Защо се получава така?

Според учените човек ще срещне приблизително 80 000 човека в своя живот, ако умре на 78 години. Дръзко и самонадеяно е да мислим, че никой от тези 80 000 души, които срещаме, не ни е променил, както и че на никого от тези 80 000 души не сте повлияли вие самите, пише Obekti.

А ето то и първият и най-важен отговор: смисълът на живота е в човешката взаимосвързаност. Как сте накарали някого да се почувства, какво място сте заели в сърцето му, с какво сте допринесли за щастието му, на какво сте го научили.



Смисълът на живота е в подадената ръка и в споделената дума.

Целта на човешкия живот невинаги е ясна. С времето човек се променя, приоритетите му – също, а с тях – и целите. И не забравяйте - щастието е субективно понятие.

Според специалистите сред главните ни цели трябва да бъдат възможността да разберем повече за другите; да пътуваме повече; да научим повече; да се усъвършенстваме; да опознаем себе си; да бъдем добри хора.

Как обаче да ги постигнем? Тялото е вашият кораб. Умът е вашият капитан. Котвата е вашият дух.

Можете да отидете, където поискате. Пътувайте, опознайте света и намерете себе си. Кое е най-лошото, което може да се случи? Доказано е, че този въпрос винаги помага за намаляване на напрежението и за взимане на решение, когато човек се колебае, защото в основата на колебанието е страхът, несигурността.

Когато си отговорите кое е най-лошото, което може да се случи вследствие на даден избор, той вече не изглежда толкова страшен и невъзможен. Всичко идва от главата, от нагласата. Мислите ви определят нещата, а не обратното. И така, пътувайки, ще откриете онова, което ви прави щастливи.