Автор
Мария Николова

Кой погуби Мис САЩ 2019? Трагичната смърт, която ме кара да изтрия Инстаграм!

Тя бе намерена размазана на тротоара пред дома си, след като сама скочи от 29-ия етаж. Часове след като написа в Инстаграм последните си думи: „Дано този ден ви донесе мир и покой!“ Но какво е станало преди това? Какво е изживявала Чесли Крист, обявена за Мис САЩ през 2019 г.? Всички се питат, а смразяващите подробности тепърва започват да излизат на повърхността.

Сигнали за това, че 30-годишното момиче страда от дълбока депресия, е имало още през март. Още тогава Чесли споделя, че се страхува, че времето ѝ, за да намери смисъл в живота си, изтича. Тя страдала и от тормоза, на който била подложена в социалните мрежи, от коментарите, в които се твърдяло, че тя не е достатъчно красива, за да носи титлата. За тези нейни лични проблеми обаче малцина знаели, близките ѝ и приятелите ѝ били в шок, когато научили за самоубийството ѝ. Да, тя разказала, че разговаря с психотерапевт през 2019 г., за да поддържа духа си здрав. Но само това, сигнал за сериозни ментални проблеми нямало.

View post on Instagram
 

А мрачните мисли са били там и са измъчвали младата жена, която била най-възрастната американка с такава титла. Адвокатската ѝ кариера също била рядкост за подобни конкурси. Тя разказала, че малко след като била коронована за най-красивата в САЩ, се появила петиция, с която се искало възрастта за участничките в конкурса да бъде намалена. Сякаш било грях 28-годишна с адвокатска кариера да вземе короната. Заливали я и коментари с критики към твърде атлетичната ѝ фигура... Била принудена да трие неприятните емотикончета под всяка своя снимка в мрежите.

View post on Instagram
 

Та питаме се за пореден път – не е ли Чесли Крист поредната жертва на социалните мрежи и вредната среда, която създават? Да, е.

Както и много други хора, и тийнейджъри, и по-възрастни. В коментар за трагичната смърт на адвокатката „Ню Йорк Пост“ пише: „Когато една млада, високообразована кралица на красотата отнеме собствения си живот, е време да третираме технологичните гиганти като тютюневите – да ги назовем, да ги засрамим, да ги съдим.“

„Какво още трябва да се случи? Кой още трябва да умре, за да вземе Конгресът някакви мерки?“, се пита още в коментара. В текста настойчиво се задава и въпросът къде е националният здравен доклад за опасностите, които крият социалните мрежи и се изтъкват високите нива на стрес и безпокойство сред младите хора заради влиянието на Инстаграм, например.

А същевременно знаете ли на кои деца не им е позволено да са в социалните медии? На децата на Марк Зукърбърг...

Ние няма какво да добавим, освен да ви посъветваме – пазете децата си от това вредно влияние. Пазете ги с цената на живота си!

А на Мис САЩ 2019 казваме – Светъл път! Дано горе намериш покой!

View post on Instagram