Автор
Мария Николова

'Долче и Габана' се отказват от кожите

„Долче и Габана“ се отказва от използването на животински кожи. Мярката ще влезе в сила още от тази година и ще засегне всичките колекции на италианската модна къща. Оттук нататък тя ще залага само на екологично чиста изкуствена кожа.

„Долче и Габана“ е поредният моден бранд, който поема по този път, наред с „Армани“, „Гучи“, „Прада“, „Монклер“. Всички те се придържат към насоките, определени Fur Free Alliance - мрежа от групи за защита на животните по целия свят.

View post on Instagram
 

"Долче и Габана" работи за по-устойчиво бъдеще, което не може да допусне използването на животински кожи. Цялата модна индустрия носи важна социална отговорност, която трябва да се окуражава и насърчава", се казва в изявление на модната къща.

Пи Джей Смит, директор на модната политика на Human Society в САЩ и Humane Society International, коментира, че "прекратяването на използването на животински кожи създава по-висок стандарт за това, което е приемливо в модата".

Припомняме, че "Долче и Габана" бяха подложени на силен натиск да премахнат кожите от колекциите си. ПЕТА организира няколко много големи протеста пред магазините на луксозния бранд с призиви да сложи край на използването на кожи. Сега организацията приветства решението на модната къща.