Автор
Весела Георгиева

Бившата половинка на актьора Ивайло Захариев направи нещо невероятно за жените с репродуктивни проблеми

Бившата жена на актьора Ивайло Захариев - Миряна Георгиева, дари яйцеклетки, за да помогне на жени с репродуктивни проблеми.

View post on Instagram
 

Чрез сложна процедура лекари извадиха от нея яйцеклетки, които ще бъдат използвани от жена, която не може да има деца.

"С Yoana Georgieva сме поели първия си дъх заедно и сега заедно ще дарим яйцеклетки, за да се родят дечица в семейства, които имат нужда. Започнахме процедурата по различно време, но биологията и Виктория Димитрова си имат свое мнение и изглежда, че и това приключение ще го изживеем заедно. Наскоро научих, че хората, които се нуждаят от донор на яйцеклетки (и сперматозоиди) се увеличават с всеки изминал ден, а донорите не достигат.
Държавата е разрешила внос от чужди банки, но и това не е достатъчно. Вносът е скъп и с ниска успеваемост, а това не помага на българските семейства. Въпреки, че все пак е вариант, скандалните разкрития за български граждани, които “даряват” в Гърция под строй, а после се продават в Испания и обратно в България, примесени под всякакви националности, допринася за страховете сред пациентите и още повече отчаяние. Безнадеждност, финансово изтощение. Националността и българският ген са отделна тема, но и те са силен мотив като българи (жени и мъже) да помагаме на българи.", написа Миряна преди време.

"Всеки, който реши да стане донор на яйцеклетки или сперматозоиди, дори да го направи само веднъж, ще дари радост и смисъл на стотици хора. Не искам да агитирам никой, защото това е много личен избор. Споделям, защото се вълнувам и защото предполагам, че има хора, които все още не знаят за нуждата от този тип донорство. Даряваме частица от себе си за да се роди дете. ", пише още Захариева.

Миряна има две прекрасни момчета от актьора Ивайло Захариев, за които двамата полагат грижи, въпреки че са разделени, а Ивайло вече има друга жена до себе си.