Автор
Ева Григорова

Гаджето на Нина Добрев показа с какво се храни в Пекин, където журналисти получават ястията си от роботи, инсталирани на тавана!

Олимпийците вече започнаха да пристигат за старта на Олимпийските игри в Пекин, които ще бъдат открити този петък. Някои от тях са вече в олимпийското селище и започнаха да споделят любопитни кадри от Китай.

Един от тях е и гаджето на Нина Добрев - сноубордистът Шон Уайт. Той качи специално видео в своя TikTok канал, където разкри подробности за менюто в Пекин. Оказа се, че атлетите имат достъп до широк избор от предложения, които включват кухни от различни краища на света.

Шон допълни, че всички са с маски и ръкавици и мерките при пандемията се спазват изключително стриктно. Спортистите дори се хранят разделени от плексигласови огради.

Малко по-късно възлюбения на Нина Добрев показа и хотелската си стая в Пекин, която можете да видите тук:

@shaunwhite Reply to @bettywhitesangel100 Here it is @olympics @teamusa #Olympics #TikTokPartner #LearnOnTikTok original sound - Profile


Междувременно се оказа, че за журналистите преживяването в кафетерията е съвсем различно. Те получават своята храна абсолютно безконтактно - тя им е доставена чрез роботи, които са инсталирани на тавана на помещението. За менюто на журналистите се грижи изкуствен интелект, който може да прави хамбургери, а друг робот смила кафе и приготвя различни напитки само за 90 секунди! Когато храната е готова, чрез специална система тя се изкачва автоматично до тавана, откъдето роботизирана ръка я сваля, така че журналистите да могат да вземат своята чиния. Представителите на медиите могат да се хранят в отделни прегради за един човек.